trnovečka oporba na nogama

Općinu će mjesečno stajati 24 tisuće kuna, proziva ju se i za 'kupnju osobnih torbi'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.03.2022. 11:06

Zadnja izmjena: 28.03.2022. 11:34

Načelnici Općine Trnovec Bartolovečki, Verici Vitković, izglasan je maksimalan zakonski koeficijent (4,55), te će primati mjesečnu bruto plaću u iznosu od 24.000 kuna, odnosno na godišnjoj razini za rad načelnice građani Trnovca Bartolovečkog izdvojit će 288 tisuća kuna.

Naglašavaju to u svojem priopćenju za medije vijećnici SDP-a i HSS-a, te plaću nove načelnice uspoređuju s onom bivšeg načelnika, kao i načelnika drugih općina u Varaždinskoj županiji. Bivši načelnik, primjerice, s koeficijentom 3,70, Općinu je stajao 54 tisuće kuna manje, poručuju.

- Mi vijećnici SDP-a i HSS-a nismo podržali prijedlog Odluke i bili smo suzdržani smatrajući da do sada nisu vidljivi rezultati rada općinske načelnice, a što proizlazi i iz njezina izvješća o radu.

Na novinarska pitanja načelnica već više tjedana ne odgovara, odnosno nije dostupna na mobitel, a oporba ju proziva i za kupnju službenog automobila, sukob interesa pri zapošljavanju komunalnog redara, čak i za "kupnju osobnih torbi".

Zasada nije poznato na što se pod "osobnim torbama" misli, a iz SDP-a i HSS-a zaključuju:

- Nadamo se da ćemo dobiti točne i potpune pisane odgovore, s obzirom da do sada nismo bili zadovoljni s nepotpunim odgovorima - poručuju između ostaloga iz SDP-a i HSS-a.

'Onemogućena realizacija vrijednog projekta'

Kako se navodi u priopćenju, vijećnici HDZ-a podržali su donošenje navedene Odluke, a Reformisti i vijećnik HNS-a zauzvrat su bili suzdržani kod donošenja Odluke o ustanovljavanju prava služnosti prolaza na općinskoj nekretnini u korist obrta Niskogradnje-Knežević. - Time je onemogućeno da navedeni obrt dobije građevinsku dozvolu za izgradnju Reciklažnog dvorišta za neopasan građevinski otpad u Poduzetničkoj zoni Trnovec tako da je time onemogućena realizacija projekta vrijednog 1.660.000,00 kuna iako je zbrinjavanje građevinskog otpada u interesu Općine pa i  Varaždinske županije, ali očito da nije u interesu vijećnika HDZ-a - izvijestili su u priopćenju.

Komentari