sa ili bez refleksije

Evo što Kišić misli o utjecaju Milanovićeve ostavke na varaždinski SDP

Objavljeno: 13.09.2016. 12:06

Zadnja izmjena: 13.09.2016. 12:26

Nakon što je dojučerašnji šef SDP-a, Milanović podnio ostavku na mjesto čelnika stranke, a ponukan neočekivanim rezultatima neizvjesnih parlamentarnih izbora u nedjelju, nametnulo se pitanje kako će ta odluka utjecati na daljnje djelovanje SDP-a te hoće li poljuljati dosadašnji smjer stranke.

>>Zoran Milanović podnio ostavku na mjesto čelnika SDP-a

O tome smo pitali šefa predsjednika Gradske organizacije SDP-a Varaždin, ali smo ga tražili i komentar o utjecaju takve odluke na varaždinski SDP.

- Milanovićev potez bio je logičan potez s obzirom na rezultat koji je bio daleko ispod očekivanja. Time je pokazao da mu je stranka ispred njega i ponio se korektno prema stranci - komentirao je Kišić te dodao kako je uvjeren da će SDP naći lidera koji može podići stranku. 

"Najbitnije vratiti podršku građana"

- To su ljudi s rezultatima i podrškom članova i birača poput Zvonimira Mršića, predsjednika Uprave Podravke koji ima rezultate i u politici i u gospodarstvu, našeg europarlamentarca iskusnog Tonina Piculu, potpredsjednika stranke Ranka Ostojića ili Sinišu Hajdaša Dončića koji je sa sjevera gdje oduvijek imamo čvrstu podršku, a naravno i nekih drugih kvalitetnih članova stranke. Najbitnije će biti vratiti podršku građana jer smo u odnosu na prošle izbore imali manje 106 tisuća glasova, koji su svoje nezadovoljstvo "kaznili" neizlaskom na izbore - izjavio je predsjednik SDP-a Varaždin.

Kišić također smatra kako Milanovićev odlazak i unutarstranački izbori neće imati refleksije na rad varaždinskog SDP-a.

- U varaždinskom SDP-u situacija je dobra. Zadovoljni smo rezultatima jer smo u gradu kao koalicija narasli s 48 na 52 posto glasova, što je velika dominacija u odnosu na HDZ koji ima 18 posto i na neki način smjerokaz za dalje - objasnio je Kišić te za kraj dodao kako fokus rada sada prebacuju ponovno na lokalne izbore sljedeće godine, gdje su, kako kaže, njihovi ciljevi poznati.

Komentari