komentar

Evo što Stričak kaže o vijesti da će Vitez biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika

Objavljeno: 29.03.2023. 10:44

Zadnja izmjena: 29.03.2023. 10:45

Nakon što smo objavili informaciju, kako je poprilično sigurno da će se Damir Habijan povući, odnosno da će HDZ-ov kandidat za gradonačelnika 2025. biti Dražen Vitez, uspjeli smo dobiti pisanu izjavu od predsjednika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka.

Stričak kaže da raspolažemo „poluinformacijama“, no nije demantirao da bi Dražen Vitez zaista mogao biti kandidat.

- Koliko vidim raspolažete poluinformacijama. Sada se izbori održavaju samo za gradsko vijeće što znači da smo mi, tu mislim na koaliciju HDZ-HSU u jednoj poprilično komotnoj situaciji. Naime, SDP koji je i izazvao ove izbore s ciljem da si osigura većinu mora se potruditi i napokon si osigurati tu većinu. Iako ove izbore doživljavamo kao pripremu za redovne lokalne izbore koji će se održati 2025. godine, siguran sam da ćemo ostvariti jako dobar rezultat – Stričak piše.

'Pripremamo nekoliko imena'

Glede Dražena Viteza kao HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Stričak kaže:

- Naravno da promišljamo i o našim kandidatima za gradonačelnika te zamjenika gradonačelnika. Da pripremamo nekoliko imena koji bi daleko bolje od postojeće ekipe vodili grad pripremamo, a u uži izbor za sada ulaze Damir Habijan, dr. Spomenka Kiđamet Piskač, Dražen Vitez, dr. Marko Hlebar, Aranka Oreški, Alen Runac itd. To su sve osobe bez ikakvih „repova” iza sebe, dokazali su se kao iznimne osobe, a isto tako i kao stručnjaci na poslovima koje su obavljali.

'Moguća i nestranačka osoba'

Predsjednik županijskog HDZ-a dodaje da je moguće da se „timu doda i još koja nestranačka osoba“.

- Pred nama su dvije godine odnosno dovoljno vremena da ih ispromoviramo, a isto tako oni imaju dovoljno vremena da se odluče da li to žele. Naravno nije isključeno da se tom timu doda i još koja nestranačka osoba. O svemu tome će odluku donijeti gradski odbor i predsjednik Damir Habijan kada za to dođe vrijeme.

'Kako može Kneginec?'

Stričak na kraju svega zaljučuje:

- Uglavnom smatram da su ovi izbori zaista “Prilika za Varaždin”, jer ako mogu druge daleko manje sredine može i naš grad. Kako to da Općina Sveti Ilija može u dva mandata izgraditi dva vrtića i novu školu? Ili, kako to da samo u ovoj godini u gospodarsku zonu u Općini Gornji Kneginec dolazi pet velikih investicija? Te općine vode HDZ-ovi načelnici. Zašto to ne bi mogao i Grad Varaždin?

Komentari