Među njima i Varaždinci

Ex članovi Živog zida osnovali Slobodnu Hrvatsku

Objavljeno: 21.02.2016. 15:43

Foto: Slobodna Hrvatska - Facebook

Početkom siječnja ove godine većina članova Živog zida Varaždinske županije zbog nezadovoljstva autokratskim načinom vođenja stanke Ivana Pernara i pomanjkanju demokratičnosti, izašla je iz stranke. Ti isti članovi jučer su u Zagrebu osnovali stranku Slobodna Hrvatska.

Na osnivačkoj skupštini za supredsjednike stranke izabrani su prof. dr. sc. Dražan Dizdar, Antonio Dražović i Damir Trnačić, dok je za glavnog tajnika stranke izabran Dušan Cvetanović te 25 članova Središnjeg odbora i 5 članova Nadzornog odbora.

- Na osnivanje nove političke stranke odlučili smo se nakon što je većina (2/3) aktivnih članova Živog zida, nezadovoljna načinom vođenja stranke, pristupila inicijativi Slobodna Hrvatska. S obzirom da je aktualno vodstvo Živog zida blokiralo demokratski razvoj stranke bilo je neizbježno osnovati novu političku stranku kako bi se osigurao kontinuitet razvoja Živog zida, ili bolje reći njegova trasformacija u ozbiljnu, stručnu i visoko organiziranu političku stranku kakva će biti Slobodna Hrvatska - ističu iz Slobodne Hrvatske.

Među njima tu si bivši članovi Živog zida Varaždinske županije.

Glavna nit vodilja te stranke bit će humanizam. 

 

Komentari