što se događa?

Gradsko vijeće odlučilo kupiti farmu koju Križanić više ne želi prodati?

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.04.2022. 15:15

Zadnja izmjena: 14.04.2022. 15:16

Foto: Ilustracija/ Arhiva

Iako je direktor Veterinarske stanice Varaždin Josip Križanić neposredno prije sjednice Gradskog vijeća izvijestio javnost kako povlači ponudu za prodaju farme u Brezju, čini se kako ova informacija službeno nije došla do gradske vlasti, pa su vijećnici ipak raspravljali o kupnji.

Naposlijetku je prijedlog odluke o otkupu nekretnine od Veterinarske stanice prihvaćen, a ostaje nam vidjeti krajnji epilog ove kupoprodaje. Što se tiče rasprave, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je u ime predlagatelja rekao kako smatra 'apsurdnim' da se ova nekretnina proda nekom drugom investitoru ili da se pak upotrijebi za djelatnost koja je predviđena.

- Želja Gradske vlasti je da se ova zone što prije objedini, taj dio kao i problem bala bi bio potpuno očišćen i mi bi kroz godinu, dvije tri imali puno mjesta za nove investitore koji bi bili spremni ulagati u grad. Ne treba odgađati kupnju da se ne bi dogodilo u centru zone nešto što se ne bi trebalo dogoditi - rekao je Marković.

'Laž, kleveta i uvreda'

Vijećnici HDZ-a glasovali su suzdržano zbog prozivki od strane Budimo grad kako će dizanjem ruku za ovu odluku podržati da Veterinarska stanica čiji je direktor Josip Križanić iz HDZ-a prodati ovu nekretninu za tri puta više novaca nego što ju je kupila.

- Povjerenstvo za raspolaganje nekretninama u kojem su tri člana Budimo grad predložilo je da se ta nekretnina otkupi po cijeni od 3,9 milijuna kuna i onda su aludirali da će se trima vijećnicima HDZ-a podijeliti ta precijenjena vrijednost . To je bio zaključak javnost istupa. To je laž, kleveta i uvreda. To je besramno i to samo pokazuje kako vi djelujete. Destruktivno, lažete, klevećete i neću vam to dopustiti da uvlačite HDZ u nešto s čim nemamo veze - rekao je Damir Habijan. 

Vijećnici Budimo grad glasali protiv ove odluku objašnjavajući kako su tek naknadno saznali kako će uklanjanje ruševina stajati oko tri milijuna kuna, dok je Davor Patafta podržao ovu odluku objašnjavajući da je to ono što je 'dobro za građane'.

 

Komentari