dan grada ivanca

FOTO Batinić na Svečanoj sjednici u Ivancu: 'Dobili smo financijski impuls i političku stabilnost'

Objavljeno: 20.06.2018. 10:15

Zadnja izmjena: 21.06.2018. 12:39

Foto: Viktor Hranić

19. lipnja, na Dan grada Ivanca održana je Svečana sjednica u Ivancu na kojoj je gradonačelnik Milorad Batinić istaknuo projekte koji će se provesti i koji se provode na ivanečkom području te financijsku sliku grada, koji kako je istaknuo, na godišnjoj razini prihoduje 10, 5 milijuna kuna više. 

Na sjednici su istaknuti neki od projekata koji se provode na području grada Ivanca kao što je Muzej planinarstva za koji je iz EU fondova dodijeljeno 300 000 kuna za dovršetak radova, a ove godine, kako kažu, slijede radovi na zaštiti arheološkog lokaliteta Starog grada Ivanec za što je, kako doznajemo, iz Ministarstva kulture dobiveno 100 000 kuna. Također, kako je istanuto, krenuli su i početni radovi na Matišićevom bajeru kao budućem rekreacijskom centru, a povodom 120. obljetnice ivanečkog planinarstva iz EU fondova je u vrijednosti od 76 000 kuna obnovljena piramida na Ivanščici. 

Pored navedenog, naglasak je stavljen i na opremanje i dovršetak društvenih domova u Kaniži i Osječkoj te početak gradnje doma u Škriljevcu, a što se tiče razvoja poduzetništva, za 11 ivanečkih poduzetnika iz EU fondova je povučeno 3 milijuna kuna te dodatnih 100 000 kuna za uređenje prostora poduzetničkog inkubatora koji se, kako saznajemo, nastoji stvoriti u Ivancu. Na svečanosti je istaknuta i Srednja škola Ivanec koja je, prema iznesenim podacima, u 3 godine povukla 5,5 milijuna kuna iz EU fondova. 

- Od 1. siječnja ove godine Ivanec ima novi financijski impuls, a to znači da na godišnjoj razini prihoduje 10, 5 milijuna kuna više nego prethodnih godina. Ivanec je dobio političku stabilnost što mu omogućava i gospodarski razvoj i realizaciju projekata. Slijedi veliki projekt gradnje kanalizacije za mjesta u okolici Ivanca koja nemaju riješenu kanalizaciju, a ove smo godine prvi puta krenuli s projektom sufinanciranja i pomaganja najmlađima što znači da smo roditeljima dodijelili 700 kuna pomoći za kupnju pribora. Također, u dogledno vrijeme morat ćemo proširiti i dječji vrtić. Važno je istaknuti kako je za razliku od prethodnih 13% nezaposlenih na ivanečkom području, ta brojka spala na 3%, no svjestan sam i da je to zbog odlaska ljudi van granica. Zbog toga radnicima trebaju veće plaće i siguran posao, ali i politička stabilnost za ostanak ovdje i za gospodarski napredak - rekao je Batinić

Komentari