posjet sjeveru hrvatske

FOTO: Bernardić u Varaždinu: "Minimalna plaća 4.000 kuna i manje liste čekanja"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.06.2020. 17:56

Zadnja izmjena: 26.06.2020. 17:56

Foto: Luka Šalamun

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić danas se nalazi u obilasku Varaždinske županije, a s kandidatima liste Restart koalicije za III. Izbornu jedinicu medijima su se obratili na Stančićevom trgu.

Predsjednice ŽO SDP-a, Barbara Antolić Vupora, ponovno je istaknula kako se kao žena strogo suprotstavlja svemu što bi ograničilo pravo na izbor i odlučivanje žena o svome tijelu. - Želim ispred ove liste najviše zastupati prava žena i njihove osnovne slobode koje ne smiju biti uskraćene - rekla je Vupora i dodala kako Restart koalicija također želi više pozornosti posvetiti umirovljenicima te smanjiti liste za čekanje u domovima umirovljenika. 

Predsjednik stranke Davor Bernardić u svojoj je izjavi pak istaknuo pak kako je njihov glavni cilj ''beskompromisna borba protiv korupcije''. - Ljude najviše boli nepravda, kad vide da su korumpirani političari, nasilnici i oni koji godinama izbjegavaju ruku pravde na slobodi umjesto u zatvoru. Zbog korupcije su ljudi napustili zemlju, a stariji imaju manje mirovine - rekao je Bernardić i ponovio kako je jedan od glavnih ciljeva briga za umirovljenike, modernizacija zdravstva te rast poljoprivredne proizvodnje.

- Svjestan sam da je Hrvatska po plaćama jedna od najlošijih članica Europske unije, a naš cilj je da minimalnma plaća bude 4000 kuna. Dignut ćemo neoporezivi dio dohotka na 5000 kn i tako omogućiti manji porez na plaće što će odmah značiti rast plaća - rekao je Bernardić. 

Miroslav Marković, predsjednik varaždinskog SDP-a ispred novinara je rekao kako se "odmah 5. srpnja kreće se u donošenje Zakona o porijeklu imenovine, te mijenjanje sudskih postupnih procesa". - Varaždin je jedan od lošijih primjera gdje se na pravomoćnu presudu gradonačelniku čeka već dvije godine, a od njegovog prvog uhićenja proces traje već 10 godina i ako to nije razlog da se stvari počnu mijenjati, onda ne znam što je - rekao je Marković.

Komentari