svečana sjednica

Bilić prvo pohvalio, a onda poručio: 'Oko ovoga ću nastaviti dosađivati županu'

Bilić je govorio o napretku suradnje s Varaždinskom županijom u posljednje dvije godine, s obzirom na investicije u ludbrešku osnovnu školu. Pohvalio je i suradnju, posebnice s pročelnikom Miroslavom Huđekom, na tri milijuna eura vrijednom projektu STEM centra LORI, no kada je riječ o integriranom prijevoz kazao je kako će i nadalje „dosađivati županu“...
Objavljeno: 19.03.2023. 15:53

Zadnja izmjena: 19.03.2023. 16:11

Foto: Boris Matijašec

"Nadali smo se posjetu ministra Butkovića kako bismo i njemu naglasili koliko je projekt integriranog prijevoza važan za naš budući razvoj, ali i opstanak ovog područja, kao i većine sličnih područja u Hrvatskoj", rekao je danas na svečanoj sjednici Grada Ludbrega gradonačelnik Dubravko Bilić.

Bilić je govorio o napretku suradnje s Varaždinskom županijom u posljednje dvije godine, s obzirom na investicije u ludbrešku osnovnu školu. Pohvalio je i suradnju, posebnice s pročelnikom Miroslavom Huđekom, na tri milijuna eura vrijednom projektu STEM centra LORI, no kada je riječ o integriranom prijevoz kazao je kako će i nadalje „dosađivati županu“.

'Razočaran sam nerazumijevanjem'

- Moram priznati da sam osobno razočaran nerazumijevanjem važnosti našeg projekta i razinom podrške ministarstva, ali neću odustati dosađivati županu i svima koji u Hrvatskoj odlučuju o ovim bitnim pitanjima. S obzirom da imamo gotov projekt sa svim izračunima funkcioniranja javnog prijevoza, pripremljenu lokaciju za električnu punionicu autobusa, podršku svih općina za ovaj projekt, zato nećemo odustati. Od župana i njegovih kolega iz Hrvatskih željeuznica i Ministarstva prometa očekujem da nas podrže u ovom malom ali važnom projektu – poručio je Bilić.

Veću podšrku očekuje i kada je riječ o darovanju državnih zemljišta, zbog čega su, kako je rekao „već pobjegle neke investicije“. Pohvalio je, s druge strane, suradnju s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem na provedbi ITU mehanizma, te najavio ulaganja u energetiku, poglavito u geotermalnu energanu.

'Imate partnera i imat ćete'

Zamjenica župana Silvija Zagorec kazala je kako Grad Ludbreg u Varaždinskoj županiji „ima partnera i imat će“, te naglasila kako će u dvije godine u OŠ Ludbreg biti sveukupno uloženo oko 700 tisuća eura. Samoj županiji Ludbreg posebice doprinosi turistički, rekla je.

- Prepoznato je turističko brendiranje te je osnovana zajednica Centar svijeta, jer Grad Ludbreg ima jednu poznatu vjersku, kulturnu i povijesnu baštinu, čime se dodatno pozicionira i Varaždisnka županija. Varaždisnka županija je partner i želi biti partner, želimo ravnopravan razvoj, 700 tisuća eura ćemo uložiti ,odnosno uložili smo prošle i ove godine u opremanje OŠ Ludbreg – rekla je Zagorec.

Na svečanoj sjednici još su govorili gradonačelnik Siniša Jenkač, kao i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Komentari