obilazak

Foto - Članovi HNS-a tradicionalno se okupili na ovogodišnjem Špancirfestu

Objavljeno: 25.08.2022. 18:42

Zadnja izmjena: 25.08.2022. 18:42

Članovi Hrvatske narodne stranke tradicionalno su i ove godine obišli varaždinske ulice u sklopu Špancirfesta. 

Tako su ponovno stranački kolege iz Varaždinske županije bili domaćini predsjedniku HNS-a Stjepanu Čuraju i kolegama iz susjednih županija.

- Špancirfest jer središnja turistička manifestacija u regiji, te ga se svakako treba posjetiti. Povod susretu stranačkih kolega je i turistički, a uskoro počinje i "politička jesen", pa smo odradili koordinaciju oko stvari koje smo si prije zadali, te oko inicijativa koje ćemo predlagati i promovirati u Saboru, ali i na lokalnoj razini. Stranačka baza je tradicionalno jaka u Varaždinu, a siguran sam da ćemo još ojačati nakon nedavnih unutarstranačkih izbora i izborom mladih, a opet politički iskusnih ljudi na čelo - rekao je Čuraj.

Krunoslav Lukačić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije, istaknuo je utjecaj turizma na gospodarstvo varaždinske županije.

- Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo bržeg razvoja turističke ponude kontinentalne Hrvatske, na koju je Špancirfest zasigurno utjecao. Raste broj kuća za odmor, sa odličnom ponudom sadržaja, raste broj noćenja, a "Špancir" predstavlja odličnu platformu za promociju malih privrednika. Posljednjih godinu dana osnovano je nekoliko turističkih zajednica općina, pa sam siguran da ćemo ponudu dodatno obogatiti manifestacijama koje će narednih godina privući veći broj posjetitelja - zaključio je Lukačić.

Komentari