gradska tržnica

Foto - Forum žena SDP-a prikupljao donacije za rad Zaklade Ana Rukavina

Objavljeno: 09.04.2022. 14:16

Zadnja izmjena: 09.04.2022. 14:16

Socijaldemokratski Forum žena Hrvatske tradicionalno svakog proljeća organizira humanitarnu akciju "Omiljeni cvijet Ane Rukavine", a akcija je održana i danas u Varaždinu gdje su građani donacijama za tulipane podržali inicijativu za doprinos radu Zaklade Ana Rukavina.

Forumašicama se u prikupljanju donacija pridružila saborska zastupnica SDP-a i predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbara Antolić Vupora koja je rekla kako se sredstva prikupljaju za banku krvi koja omogućava da se spase brojni životi.

- I ubuduće ćemo provoditi ovu važnu akciju. Uz to, imamo i božićne akcije u kojima svake godine prikupljamo sredstva za po jednu obitelj, za Uskrs organiziramo izložbu pisanica te isto tako taj novac doniramo obitelji u potrebi. Pritom nikako nismo skloni tome da njihova imena objavljujemo, jer uvijek želimo darovati novac nekome kome je stvarno potreban, a da pritom ne skupljamo jeftine političke poene - rekla je.

Akciju su podržali i gradonačelnik Neven Bosilj te zamjenik i predsjednik GO SDP-a Varaždin Miroslav Marković.

- Zaklada financira rad istraživanja matičnih stanica koštane srži koja spašava živote. Ovo je dobra stvar za svakoga. Odvojiti 10 ili 15 kuna za tulipan je simbolično, a time pomažemo da se spase mnogi životi - dodao je Marković .

Komentari