Međunarodni dan starijih osoba

Foto - Gradska organizacija SDP Varaždin obilježila Međunarodni dan starijih osoba

Objavljeno: 01.10.2022. 17:03

Zadnja izmjena: 01.10.2022. 17:07

Gradska organizacija SDP Varaždin i ove je godine prigodno obilježila Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada. Tim je povodom, ove subote na Varaždinskom placu organizirala mjerenje tlaka i šećera u krvi uz tradicionalnu podjelu jabuka.

- Kada smo konačno odahnuli nakon skoro dvogodišnje epidemije uzrokovane virusom COVID-a, rat u Ukrajini uzrokovao je novu, energetsku krizu i inflaciju koja najviše pogađa upravo one najstarije s najmanjim primanjima - istaknuo je predsjednik Foruma seniora Ljubomir Turanjanin.

- Zato je od velike važnosti svaka kuna kojom se olakšava težak položaj umirovljenicima izrazivši pritom zadovoljstvo brigom i socijalnim  mjerama kojima gradska uprava na čelu s SDP-ovim gradonačelnikom Nevenom Bosilljem i njegovim  zamjenikom Miroslavom Markovićem čine u ovim izazovnim vremenima za umirovljenike, dodao je Turanjanin. 
 

Obilježavanju Dana starijih osoba pridružila se i nova predsjednica gradskog Foruma mladih Klara Huzjak koja je prije nekoliko dana izabrana kao nasljednica Lovre Lukavečkog te županijski i gradski vijećnici Luka Zrinski, Blaženka Beli i Josip Garić.

 

Komentari