priopćenje za medije

Foto - Habijan: Dan žena neka bude podsjetnik koliko doprinosimo borbi za prava žena i njenom cilju

Objavljeno: 08.03.2023. 13:26

Zadnja izmjena: 08.03.2023. 15:15

Objava Hrvatske demokratske zajednice - HDZ

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Varaždina i saborski zastupnik Damir Habijan, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena posjetio je Dom zdravlja Varaždinske županije i darovao ruže svim djelatnicama ove ustanove.

U podjeli ruža pridružili su mu se ravnatelj Doma zdravlja Jurica Veronek i predsjednica Zajednice žena Katarine Zrinski ogranak Banfica Sanja Tušek.

- Svim ženama čestitam Međunarodni dan žena s porukom da nikad ne odustaju od borbe za svoja prava i položaj u društvu koji uvijek, u svakoj prilici, mora biti jednak muškarcima. Žene su kroz desetljeća, isključivo svojom borbenošću i aktivizmom, postigle puno, i danas možemo reći da su prisutne u svim poljima javnog, društvenog, političkog života, ali to još uvijek nije dovoljno. Njihova borba i dalje traje. Stoga današnji dan kojim obilježavamo i podržavamo sva nastojanja žena da imaju jednake mogućnosti, da istom brzinom napreduju u karijeri, da imaju iste plaće, da ih se ne gleda kao objekte, da ne doživljavaju podsmijeh kad javno izreknu svoje mišljenje, NE SMIJE biti komercijalni praznik. Dan žena mora biti snažan podsjetnik koliko svi zajedno doprinosimo ovoj borbi i njezinom cilju - rekao je Damir Habijan.

Komentari