još jedan prijedlog

Habijan navukao masku pa poručio: Izravno komuniciramo s Vladom i imamo rješenje za bale

Objavljeno: 03.05.2017. 12:22

Zadnja izmjena: 03.05.2017. 12:52

Foto: Viktor Hranić

Danas je HDZ-ov kandidat Damir Habijan kod odlagališta bala u Brezju gotovo demonstrativno predstavio plan i rješenje za problem zbrinjavanja otpada pod nazivom „Bale na ulazu u Varaždin predstavljaju ekološku atomsku bombu koja ugrožava život i zdravlje naših sugrađana. 5 do 12 je za spas Varaždina“.

Iz HDZ-a poručuju kako su proteklih tjedana u intenzivnim razgovorima sa više dionika na državnoj razini oko zbrinjavanja otpada. Smatraju kako se ovaj problem može rješiti samo kroz intervenciju Vlade sa kojom imaju direktan kontakt i koja je pokazala spremnost i volju pomoći građanima Varaždina. Habijan je upozorio da u slučaju požara na deponiju Brezje vatrogasna postrojba Varaždin možda nije dovoljno opremljena potrebnim strojevima kao što je specijalna dizalica za brzo gašenje požara i sprječavanje širenja otrovnih para prema gradu.

Kao jedino rješjenje kojim se miču svi interesi vide u tome da Vlada donese interventnu uredbu o sanaciji otpada i tako kroz tzv.lex specialis preuzme ingerenciju nad provođenjem sanacije i zbrinjavanja kako bi se izbjeglo lokalno politikanstvo i poslovni interesi. Zatim, Gradsko vijeće na prvoj sjednici mora krenuti u raskidanje koncesijskog ugovora, pozvati koncesionara na pokušaj mirnog rješenja spora. Građani su, kaže Habijan, dio novca za sanaciju već uplatili i on mora biti dostupan za sufinanciranje rješenja.

 

Komentari