velika proslava

Foto - 33. obljetnica HDZ-a Gornji Kneginec: 'Donijeli smo odluku koja je preobrazila županiju'

Kaniški je dodao kako nije bilo značajnijeg događaja 1990-ih u kojem nije sudjelovao „barem jedan“ član HDZ-a iz Gornjeg Kneginca, a okupljenima se potom obratio i prvi predsjednik općinskog HDZ-a Anđelko Mihalić...
Objavljeno: 03.03.2023. 20:34

Zadnja izmjena: 04.03.2023. 07:34

Foto: Boris Matijašec

HDZ Gornjeg Kneginca proslavio je večeras 33. obljetnicu, na kojoj je kao ključna odluka istaknuto zatvaranje deponija i otvaranje poduzetničke zone.

Te dvije odluke nisu, naime, samo preobrazile općinu, nego su utjecale na politiku, društvo i gospodarstvo Varaždinske županije te posebice grada Varaždina sve do danas.

- Od 30 godina u Gornjem Knegincu kao stranka smo na vlasti 25 godina. Prije mene u 10 godina izmijenilo se sedam načelnika i tri povjerenika vlade. Nakon toga zatvorili smo odlagalište otpada i od tada sam ja 20 godina načelnik. Uklonili smo onu boljku oko koje su se lomila koplja i zbog koje su se održavali prosvjedi, a koja je sve manje nosila našoj općini. Utjecali smo time i na širu varaždinsku politiku, jer smo „stvorili“ ove bale zbog kojih kolega Damir Habijan ima glavobolje, a mi imamo perspektivnu zonu koja zapošljava ljude – rekao je Kaniški.

'Ovdje ništa nije bilo upitno'

Kaniški je dodao kako nije bilo značajnijeg događaja 1990-ih u kojem nije sudjelovao „barem jedan“ član HDZ-a iz Gornjeg Kneginca, a okupljenima se potom obratio i prvi predsjednik općinskog HDZ-a Anđelko Mihalić. Kako je rekao, nakon utemeljenja HDZ-a u varaždinskom HNK, sljedeći sastanci u održavali su se u njihovoj općini. I to zbog jednog razloga.

- Imali smo dva neuspjela sastanka u onom „ribljem restoranu“, gdje su nas konobari „ljubazno zamolili“ da napustimo prostore. Nakon toga preselili smo se u park, a kako sam ja bio predsjednik mjesne zajednice ovdje, preselili smo se u Gornji Kneginec. Tako smo dobili prostore i tako je krenulo. Ovdje nije bilo ništa „upitno“, a u prvim redovima su sjedili ljudi koji su prešli križni put. Sjećam se dobro, kad je svirala himna i visjele su naše zastave, oni su plakali – rekao je Mihalić.

'Najnaprednije općine vodi HDZ'

Okupljenima se na kraju obratio i županijski predsjednik HDZ-a i župan Anđelko Stričak, koji je u kontekstu proslave govorio o nedavno predstavljenoj županijskoj strategiji razvoja koja sadrži 50 projekata.

- Ja vam garantiram da ćemo u tome uspjeti, jer samo pogledajte malo sredine koje vode naši dužnosnici. To su najnaprednije sredine i to uvijek naglašavam. Gornji Kneginec, Ljubešćica, Novi Marof, Visoko. Bednju su šesnaest godina vodili stručnjaci poput Čačića i sad tek doživljava u svakom pogledu bum - poručio je predsjednik županijskog HDZ-a i župan.

 

Komentari