izbori 2024.

Foto - HDZ u Ljubešćici održao jedan od najvećih skupova, govorili i Jenkač i Kaniški

Objavljeno: 07.04.2024. 14:00

Zadnja izmjena: 07.04.2024. 15:07

Foto: Boris Matijašec

Izbori 2024.

Jutros je održan jedan od najvećih predizbornih skupova HDZ-a u Varaždinskoj županiji, onaj u Općini Ljubešćica, gdje se danas oko 12 sati okupilo oko 200 članova i simpatizera HDZ-a.

Nakon što je prikazan film o rezultatima Vlade Andreja Plenkovića, domaćin skupa Nenad Horvatić, općinski načelnik i voditelj izbornog stožera HDZ-a Varaždinske župnije, izrazio je podršku obojici kandidata za preferencijalni ulazak u Sabor.

- Sve možemo riješiti ako ćemo imati potporu kao do sada, od centralne države, Varaždinske županije, kao i sposobnost općinskog vodstva. Mi u ove izbore u Varaždinskoj županiji krećemo s najjačim kandidatima koje smo mogli ponuditi. Tu su moja dva velika prijatelja, Goran i Siniša, i sigurno je da tko god od njih uđe u Sabor, a nadam se da će obadvojica, u njima ćemo uvijek imati veliku podršku te nema tu među nama nikakvih nesporazuma. Svaki uspjeh nekoga od nas je naš zajednički uspjeh - rekao je Horvatić.

'To su sve rezultati Vlade'

Goran Kaniški, 14. na listi HDZ-a i preferencijalni kandidat, komentirao je prikazani film te se osvrnuo na SDP i Zorana Milanovića.

- Vidimo koliko je Vlada značila za nas, a to zasigurno nije bilo lako napraviti. Dodajmo i besplatnu školsku prehranu, mladi su potpuno oslobođeni plaćanja poreza, školski udžbenici, povrat poreza, ukidanje prireza, to su sve rezultati... Imao sam priliku iskusiti mnoge premijere i premijerke iz svih strana. U vrijeme Milanovićeve Vlade nije došao ni jedan investitor. Ne zato što smo bili HDZ, kontra Vlade, nego jednostavno jer interesa za Hrvatsku nije bilo. Njegova politička nestabilnost – to je ono što danas nudi tim prostačenjima – poručio je Kaniški.

'Plenković je to prepoznao'

Aktualni saborski zastupnik koji putem preferencijalnih glasova s 10. mjesta na listi želi osvojiti još jedan mandat, Siniša Jenkač, posebno je naglasio fiskalnu decentralizaciju koju je provela Vlada.

-  Činjenica i istina je da je prva Vlada u povijesti, a to je Vlada Andreja Plenkovića pod vodstvom HDZ-a napravila jednu fiskalnu decentralizaciju. Dala je nama, načelnicima i gradonačelnicima više novaca da bi mogli odgovoriti na potrebe. Da bi sve projekte realizirali morate osigurati i vlastita sredstva. Ako nema novaca, nema realizacije. To je prepoznao Andrej Plenković i krenuo prema onome što smo uvijek razmišljali i gledali kako to radi Slovenija i Austrija – zaključio je.

Komentari