29.obljetnica

FOTO: HDZ u Areni: ''Varaždinska županija više nije crvena''

HDZ Varaždinske županije jučer je u Areni proslavio 29.godišnju osnivanja kojoj su uz domaćine prisustvovali i brojni državni dužnosnici na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2019. 09:16

Zadnja izmjena: 21.02.2019. 10:29

Foto: Viktor Hranić

HDZ Varaždinske županije jučer je u Areni proslavio 29.godišnju osnivanja kojoj su uz domaćine prisustvovali i brojni državni dužnosnici na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Prvi je na skupu govorio predsjednik Gradskog vijeća i predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan koji je rekao kako je HDZ kao politička stranka najjača opcija, kako i gradu tako i na razini Županije te je rekao kako je ''napokon uspostavljena vertikala vlasti između grada, županije i državne razine''. Kako je napomenuo, ove godine su pred strankom u Varaždinu dva testa: izbori za mjesni odbor i izbori za europarlament. U svojem je govoru također rekao kako stranci za neke ciljeve treba i pomoć državne razine, a između ostalog izdvojio je vraćanje sjedišta Sveučilišta Sjever u Varaždin, izgranja 2. faze kampusa FOI te vraćanje dopisništva HRT-a u Varaždin. 

 

Predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak rekao je kako je zahvaljujući Vladi premijera Plenkovića područje Varaždinske županije "veliko gradilište".- U zdravstvo se ulaže 435 milijuna kuna i to za izgradnju novih objekata, energetsku obnovu starih, nabavu medicinskih aparata i uređaja te specijalističko usavršavanje liječnika. Energetski se obnavlja 19 srednjih, osnovnih i područnih škola u vrijednosti 60 milijuna kuna, a kreće se s izgradnjom OŠ "Sveti Ilija" za 55 milijuna kuna, rekao je između ostalog Stričak u svojem govoru i dodao kako se također radi sedam aglomeracija ukupne vrijednosti oko 1,7 milijardi kuna te projekti zaštite od štetnog djelovanja voda odnosno poplava na rijekama Dravi, Bednji i Plitvici u vrijednosti oko 210 milijuna kuna.

Predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Alen Runac u govoru je pak napomenuo kako nakon ovoga skupa nitko više neće moći reći da je Varaždinska županija "crvena" .- U županijskoj skupštini imamo 13 HDZ-ovih vijećnika, a crvenih je samo 8 što je najbolji pokazatelj - izmđu ostalog je rekao Runac. 

Zadnji je za govornicu stao premijer Andrej Plenković koji je rekao kako sjever Hrvatske sada ima više projekata nego prije jer je ''Vlada razumjela što je potrebno pojedinom dijelu Hrvatske". Osvrnuo se premijer na posjetu Varteksu te je rekao kako će Vlada nastojati pronaći modalitete da Varteks čvrsto stane na noge, da proizvodnja bude još veća te da mu se daju veće mogućnosti na tržištu.

- Varaždin uz to što je važno političko, kulturno i sveučilište središte, sada će biti i središte zahvaljujući i obrazovnim institucijama ovakvim projektima poput Tehnološkog parka koji će jačati hrvatski ICT industriju - rekao je premijer komentirajući ugovor kojim je Vlada dodijela zgradu i zemljište za dogradnju Tehnološkog parka. 

- Koja stranka je u zadnjih 30 godina angažiranije štitila hrvatske interese, u tranziciji političkog sustava, gospodarstva, u obrani u Domovinskom ratu, u priznanju države i njezinom putu prema NATO i EU, sve u izrazitom nacionalnim interesu, ako nije HDZ“, upitao je Plenković u svojem govoru. 

 

Komentari