donacija

Foto - HNS Odjelu za pedijatriju uručio donaciju, a najmlađim pacijentima podijelio poklone

Objavljeno: 07.12.2022. 08:54

Zadnja izmjena: 07.12.2022. 08:54

Članovi Gradske organizacije HNS-a Grada Varaždina, zajedno sa Ženskom inicijativom HNS-a Varaždin, uoči blagdana uručili su donaciju Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Varaždin.

Tako su na Dan Grada Varaždina varaždinskoj pedijatriji donirali toplomjere, inhalatore i ostale potrepštine nužne za funkcioniranje Odjela i zbrinjavanje mališana kojima su za blagdan svetog Nikole podijelili pakete i igračke. Predsjednik varaždinskog HNS-a Igor Klopotan Varaždinkama i Varaždincima čestitao je Dan Grada uz želje da se, kako su naveli, "ova kriza vlasti što prije razriješi na demokratski, zakonit i moralan način".

- Varaždinski HNS ovakvim i sličnim aktivnostima pokazuje društvenu odgovornost i brigu o našim najpotrebitijim građanima, a u ovom slučaju to su naši najmlađi koji nažalost blagdane provode u bolnici. Kako bismo im barem malo olakšali taj boravak, njih 20-ak koliko ih se trenutno nalazi na Odjelu pedijatrije Opće bolnice Varaždin razveselili smo slatkim paketićima i prigodnim igračkama te im uljepšali današnji blagdan Svetog Nikole - rekao je Klopotan.

'Olakšali djeci boravak u bolnici'

Andreja Parlaj, predsjednica Ženske inicijative varaždinskog HNS-a, dodala je kako je cilj ove donacije olakšati funkcioniranje Odjela za pedijatriju.

- Uz ono što im je neophodno kako bi mogli obavljati posao zbrinjavanja i liječenja najmlađih članova našeg društva, mališanima smo poklonili i slatke paketiće i plišance kako bismo im uljepšali blagdan Svetog Nikole i olakšali boravak u bolnici - rekla je Parlaj.

Donirali su i potrepštine poput pelena i dječjih maramica koje varaždinskoj pedijatriji uvijek dobro dođu, što je naglasila Branka Maretić, voditeljica Odjela koja je zahvalila varaždinskom HNS-u.

Komentari