POPODNEVNO DRUŽENJE

FOTO: HNS-ovci na čelu s Vrdoljakom i Štomarom zajedno danas prošpancirali gradom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.08.2018. 16:18

Zadnja izmjena: 24.08.2018. 16:18

Foto: Mateja Rak

Danas su predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u pratnji Predraga Štromara i Blaženke Divjak, te županijskog predsjedništva HNS-a, načelnika i gradonačelnika iz redova HNS-a i županijskih vijećnika HNS-a posjetili Špancirfest.

Vrdoljak je ovom prilikom napomenuo kako već desetak godina redovno dolazi na Špancir kod prijatelja i stranačkih kolega, te je potvrdio kako Špancir zaista jest feestival dobrih emocija.

- Međimurci, Varaždinci i Zagorci su najuređeniji dio Hrvatske, najmanja stopa nezaposlenosti, ali imate najmanje plaće i na tome treba raditi - prokomentirao je Vrdoljak. 

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak osvnula se pak na eksperimentalni program ''Škola za život'' koja od jeseni počine u 74 hrvatske škole za 8500 učenika. Prema njezinim riječima, još uvijek traje nabava tableta i eksperimentalnih udžbenika, ali do 3.9 bi sve trebalo biti spremno.

- Po prvi puta ove godine imamo obaveznu informatiku u svim osnovnim školama, petim in šestima razredima te renovirane kurikulume u svim školama. Opremili smo i prvih 218 škola gdje je bilo najkiritničnije s obzirom na informatičku opremu, a ostale škole ove godine dobiti će opremu - rekla je Divjak. 

Ministar graditeljstva i prostor uređenja Predrag Štormar osvrnuo se pak na odluku kako će Vlada sufinancirati problem rješavanja varaždinskih bala te napomenuo kako Grad najprije mora napraviti plan sanacije i nakon toga on ide u Fond zaštite okoliša, kao i u Ministarstvo zaštite okoliša.

- Mi nećemo zaustavljati proces i zajedno ćemo riješiti to. Ova Vlada mora pomoći - prokomentirao je Štromar. 

 

 

Komentari