obilazak

Foto - U tijeku sanacija korita Vinskog potoka te izgradnja nogostupa u Bedencu

Objavljeno: 15.04.2024. 18:21

Zadnja izmjena: 15.04.2024. 19:00

Predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras zajedno sa suradnicima obišao je danas radove na sanaciji korita Vinskog potoka te naselje Bedenec gdje će se uskoro raditi nogostup.

Kako je pritom istaknuo gradski vijećnik Nikola Sedlar, prilikom većih količina padalina dolazi do izlijevanja Vinskog potoka koji ugrožava okolne obiteljske kuće i gospodarstva. 

- Hrvatske vode uskoro će riješiti taj problem radovima na regulaciji samog korita potoka. Na taj način Hrvatske vode prihvatile su inicijativu Mjesnog odbora Stažnjevec na čelu sa predsjednikom Denisom Šimekom. Ovim putem zahvaljujemo se direktoru VGO-a za Muru i Gornju Dravu Milanu Rezi, županu Anđelku Stričaku i predsjedniku Gradskog vijeća Grada Ivanca Zdenku Đurasu na zalaganju i razumijevanju da se ovaj dugoogodišnji problem počinje riješavati - naveo je Sedlar.

Također, na inicijativu predsjednika Mjesnog odbora Ivice Rudničkog, Bedenec su danas obišli ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački i predsjednik gradskog vijeća grada Ivanca Zdenko Đuras.

- Nakon obilaska i sastanka vrlo je važno što smo dobili informacije da je raspisani natječaj za završetak nogostupa u Bedencu, te da se u plan ŽUC-a stavlja sanacija ceste u Gornjem Bedencu, dobro nam poznatom zaselku Kučeji. Interesi i potrebe građana uvijek su ispred svega - istaknuli su.

Komentari