bili smo ondje

Foto - Ivanec slavi Dane grada, evo što je rečeno i tko je došao na prigodnu svečanost

Vrijeme od proteklih godinu dana gradonačelnik je nazvao „jednim od zahtjevnijih u proteklih deset godina“, te ju nazvao godinom ulaganja u sportsku infrastrukturu, poglavito nogometnu i odbojkašku...
Objavljeno: 20.06.2023. 19:29

Zadnja izmjena: 20.06.2023. 20:33

Foto: Boris Matijašec

Grad Ivanec ovih dana obilježava Dane grada, povodom čega je danas održana prigodna svečanost na kojoj su se okupljenima između ostalih obratili domaćini: gradonačelnik Milorad Batinić i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras.

Vrijeme od proteklih godinu dana gradonačelnik je nazvao „jednim od zahtjevnijih u proteklih deset godina“, te ju nazvao godinom ulaganja u sportsku infrastrukturu, poglavito nogometnu i odbojkašku.

- Grad Ivanec je nastavio sa zacrtanim projektima, kao i jednim od najvećih projekata u povijesti: izgradnjom sanitarne kanalizacije Ivanec, koja bi se prema najavama investitora trebala privesti kraju ove ili najkasnije u proljeće sljedeće godine.

Ivanec, kako je nadodao gradonačeknik, nastavlja s potporama gospodarstvenicima, školarcima, studentima i mladim obiteljima (dogradnja vrtića u Ivancu, izgradnja vrtića u Radovanu); posebno se veseli novodoseljenim mladim obiteljima (njih više desetaka), te se planira još intenzivije posvetiti razvoju planinskog turizma.

Interesi građana umjesto podjela

Zdenko Đuras je i ovom prigodom naglasio kako je upravo ovaj saziv Gradskog vijeća svemu dao poseban obol.

- Bez obzira na činjenicu što u Gradskom vijeću participira pet listi i političkih stranaka, ponosan sam na činjenicu da su vijećnici dosad bezrezervno zastupali interese birača, a koji su ih birali upravo za to.  Okupljanjem oko poveznice koja je svima zajednička – a to su interesi građana – a ne provociranjem podjela i sukoba, Gradsko vijeće Ivanec uspjelo se afirmirati kao tijelo u koje građani mogu imati povjerenje i nikad ne posumnjati da će izdati njihove interese – rekao je, naglasivši suradnju s Vladom Republike Hrvatske i Varaždinskom županijom kada je riječ o projektima dječjih vrtića, dogradnje škole i Brze ceste čiji se početak izgradnje predviđa za kraj godine.

Evo kao je bilo:

Komentari