U Koloni sjećanja

Foto - Izaslanstvo Varaždinske županije u Vukovaru odalo počast braniteljima i žrtvama

Objavljeno: 18.11.2023. 18:55

Zadnja izmjena: 18.11.2023. 19:03

U Vukovaru je danas 25. put formirana Kolona sjećanja u spomen na žrtvu toga grada u Domovinskome ratu, a počast žrtvama odali su i župani Varaždinske županije Anđelko Stričak te Međimurske Matija Posavec, toplička gradonačelnica Dragica Ratković, gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet, zajedno s predstavnicima PU varaždinske, braniteljima i članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2023. odali su posebnu počast braniteljima iz Varaždinske i Međimurske županije, koji su grad heroj branili 1991. godine, izvijestili su iz Županije.

- Danas se prisjećamo svih žrtava, a posebno doprinosa sjevera Hrvatske u Domovinskom ratu. Uz dva grada, dva simbola Domovinskog rata Knin i Vukovar, vezan je i sjever Hrvatske. Govorimo o ogromnoj žrtvi, o žrtvi koja ne blijedi. Prisjećajući se danas svih njih, molimo da se tragedija poput vukovarske više nikada ne ponovi - istaknuo je župan Stričak.

Izaslanstvo je na Trpinjskoj cesti dočekalo bivšeg pripadnika 7. gardijske brigade Puma Ivicu Nerera, koji je i ove godine odao počast žrtvama Vukovara i Domovinskog rata tako što je iz Varaždina u Vukovar stigao biciklom. Obilježavanje su uveličali i pripadnici Husarske garde Varaždinske županije,  Varaždinske građanske garde i Zrinske garde Čakovec, naveli su iz Županije.

Komentari