rok od 18 mjeseci

Foto - Izvođač radova uveden u posao, prve bale odlaze iz Brezja sredinom veljače

Objavljeno: 16.01.2024. 18:15

Zadnja izmjena: 17.01.2024. 10:48

Konačno su stvoreni svi preduvjeti da se u roku 18 mjeseci maknu sve bale otpada iz Brezja, zaključak je današnjeg radnog sastanka na kojem je izvođač radova sanacije odlagališta otpada, zajednica ponuditelja CE-ZA-R i HIS uvedena u posao, izvijestili su iz Grada Varaždina. 

Uz zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, pročelnika Vladu Podbrežničkog, savjetnicu Mirku Jozić te predstavnike Grada Varaždina koji će biti uključeni u projekt, radnom sastanku u UO za gradnju i komunalno gospodarstvo bile su nazočne predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nadzorni inženjer, vanjski voditelj projekta te ovlaštenik za nadzor nad izvođenjem radova sukladno sanacijskom programu lokacije Brezje. 

Prve bale trebale bi krenuti iz Brezja najkasnije do sredine veljače, a do tog dana izvodit će se pripremni radovi te montirati vaga kojom će se precizno mjeriti količine odvezenog otpada, navode iz Grada.

Sukladno ugovoru koji su u prosincu potpisali varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj i predstavnici ponuditelja, 16. srpnja 2025. godine u Brezju na ulazu u Varaždin ne bi trebala biti ni jedna bala, a zemljište na kojem se nalazio otpad trebalo bi biti sanirano. Izvođač radova najavio je da će se vjerojatno prilikom odvoženja bala osjeti neugodni mirisi pa je u naprijed zamolio građane za strpljenje i razumijevanje, navodi se još u priopćenju.

Komentari