33. obljetnica 

Foto - Marković: Zahvaljujući pripadnicima 'Roda' danas imamo slobodnu Hrvatsku

Objavljeno: 19.03.2024. 09:31

Zadnja izmjena: 19.03.2024. 09:37

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković nazočio je jučerašnjem obilježavanju 33. obljetnice osnivanja Specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“, koje se održalo polaganjem ruža kod Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima Policijske uprave Varaždin u Domovinskom ratu.

Tijekom Domovinskog rata život je izgubilo 11 policajaca specijalaca, više od 50 ih je bilo ranjeno, a nemjerljiv su dali doprinos u oslobađanju gotovo svih dijelova Hrvatske, priopćili su danas iz Grada Varaždina. 

Marković je istaknuo kako zahvaljujući tim braniteljima i pripadnicima "Roda" danas imamo slobodnu, nezavisnu, demokratsku Republiku Hrvatsku te da je važno uvijek na to podsjećati i ne dozvoliti da to padne u zaborav. 

Polaganju su uz članove obitelji poginulih pripadnika 'Roda' i ratne pripadnike 'Roda' prisustvovali su predsjednik USJP 'Roda' Dražen Vitez, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, županijski vijećnik Robert Puja kao predstavnik Varaždinske županije, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić i dr.

Komentari