priopćenje za medije

Foto - Martinčević održala izlaganje u Manami u Bahreinu, evo na koju temu

Objavljeno: 17.03.2023. 18:35

Zadnja izmjena: 17.03.2023. 18:36

Natalija Martinčević je na poziv potpredsjednika Ukrajinskog parlamenta Oleksandra Korniyenka uvodno izlagala na posebnom panelu o razminiranju pod naslovom "Humanitarno razminiranje kao preduvjet trajnog mira".

Izlaganje saborske zastupnice Reformista i predsjednice Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskog sabora pri Interparlamentarnoj unijije Natalije Martinčević održano je u sklopu 146. redovne skupštine IPU-a koja je održana od 11. do 15. ožujka u Manami u Bahreinu. U izlaganju je iznijela hrvatska iskustva u razminiranju u posljednjih 30 godina te izvijestila sudionike o pomoći koju Hrvatska pruža Ukrajini u tom smislu.

Uz zastupnicu Martinčević, na 146. redovnoj skupštini IPU-a prisustvovao je i saborski zastupnik Ivan Ćelić, član saborskog izaslanstva. Za vrijeme zasjedanja, hrvatski su zastupnici sudjelovali u radu tijela organizacije i događaja, a zastupnica Martinčević sudjelovala je u radu Foruma ženskih zastupnica (Forum of Women Parliamentarians).

Na skupštini je sudjelovalo 140 parlamentarnih izaslanstava, a glavna tema je bila "Promicanje mirnog suživota i uključivih društava: borba protiv netolerancije". Skupština je završila 15. ožujka usvajanjem nekoliko završnih dokumenata od kojih su najvažniji Deklaracija iz Maname o glavnoj temi 146. skupštine te ona o kibernetičkom kriminalu.

Komentari