priopćenje za medije

Foto - Martinčević na saboru IDS-a: Imamo povijesnu šansu za zaokret

Objavljeno: 11.02.2024. 10:59

Zadnja izmjena: 11.02.2024. 11:05

Jučer je u Poreču IDS održao 37. po redu Sabor stranke, obilježivši tako 34. godišnjicu političkog djelovanja.

Na saboru su se uz IDS-ovce okupili i kolege iz koalicije "Za bolju Hrvatsku" iz Fokusa, Rerformista i PGS-a, a podršku su pružili i saborski zastupnici i predstavnici drugih stranaka lijevog centra. U kontekstu predstojećih izbora i situacije u Hrvatskoj naveli su kako je nužno okupljanje stranaka koje dijele zajedničke političke vrijednosti.

- Ne trebamo živjeti u nadi da će se HDZ sam srušiti već trebamo naći pameti i snage da se organiziramo i postavimo na način da pristojna i poštena Hrvatska pobjedi na izborima. Sada imamo ozbiljnu pa možda i povijesnu šansu da napravimo zaokret u našem društvu, da oslobodimo društvo stiska HDZ ove klike, da provedemo reforme, da motiviramo ljude da ostanu u Hrvatskoj i da postanemo država u kojoj se želi živjeti - rekla je Martinčević.


Cijelo priopćenje Reformista pročitajte u nastavku:

Jučer je u Poreču IDS održao 37. po redu Sabor stranke, obilježivši tako 34. godišnjicu uspješnog političkog djelovanja. Na saboru su se uz IDS-ovce okupili i kolege iz koalicije "Za bolju Hrvatsku" iz Fokusa, REFORMISTA i PGS-a, a podršku su pružili i saborski zastupnici i predstavnici drugih stranaka lijevog centra.

U kontekstu predstojećih izbora i situacije koju danas imamo u Hrvatskoj naglašena je nužnost okupljanja stranaka koje dijele zajedničke političke vrijednosti.

"Našim radom uvijek smo podizali razinu političke kulture u Hrvatskoj, te pokazali da znamo izvući maksimum iz ovog visoko centraliziranog sustava upravljanja. U svemu onome na što možemo utjecati, iskoračili smo više nego ostali, ali želimo više. Želimo kvalitetnije obrazovanje i zdravstvo, bolje plaće i mirovine, priuštivo stanovanje, niske poreze. Želimo da Hrvatska bude zemlja gdje se poštuje zakon i red. Želimo sigurnost jedne uređene pravne države." rekao je predsjednik IDS-a Paus.

"Budite ponosni na Istru kao najrazvijeniju regiju u zemlji, to je i vaš veliki uspjeh. Postoje bolji primjeri i bolje politike od vladajuće politike u Hrvatskoj, postoji bolja Hrvatska i to ćemo pokazati na nadolazećim izborima", kazao je predsjednik Fokusa Nađi.

"Ne trebamo živjeti u nadi da će se HDZ sam srušiti već trebamo naći pameti i snage da se organiziramo i postavimo na način da pristojna i poštena Hrvatska pobjedi na izborima. Sada imamo ozbiljnu pa možda i povijesnu šansu da napravimo zaokret u našem društvu, da oslobodimo društvo stiska HDZ ove klike, da provedemo reforme, da motiviramo ljude da ostanu u Hrvatskoj i da postanemo država u kojoj se želi živjeti", istaknula je Martinčević.

Komentari