obećali daljnju podršku

FOTO Ministar Čorić i Marić posjetili Gornji Kneginec i izrazili zadovoljstvo projektima i investicijama

Objavljeno: 22.05.2018. 12:27

Zadnja izmjena: 22.05.2018. 12:40

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić zajedno je s ministrom državne imovine Goranom Marićem bio u posjetu Gornjem Knegincu, a dolazak ministara u Varaždinsku županiju iskorišten je za zajednički sastanak na kojem su istaknute investicije koje se odvijaju u županiji za što su sredstva osigurana s nacionalne razine.

Predsjednik županijske organizacije i saborski zastupnik Anđelko Stričak zahvalio je ministrima i premijeru Andreju Plenkoviću, koji su kako ističe Stričak, u proteklih više od godinu dana pokazali sluha i razumijevanja čemu u prilog ide velik broj pokrenutih investicija.

– Aglomeracija Varaždin kao i ostali projekti koje provode Hrvatske vode, zatim ulaganja u zdravstvo odnosno Opću bolnicu Varaždin i Specijalnu bolnicu u Varaždinskim Toplicama, osiguranje sredstva za ulaganje u obrazovanje odnosno izgradnju i obnovu školskih objekata, stavljanje državne imovine u funkciju i daljnji razvoj lokalne sredine samo su dio onoga što smo zajednički dogovorili i krenuli s realizacijom u suradnji s Vladom RH-a, resornim ministarstvima i državnim tvrtkama. Ulaže se u sve dijelove županije odnosno sve gradove i općine bez obzira na stranačku pripadnost – istaknuo je Stričak 

Kako stoji u priopćenju, ministar državne imovine Goran Marić naglasio je veliki angažman načelnika i gradonačelnika da se državna imovina na razini Varaždinske županije stavi u funkciju. Kazao je da će država izaći u susret tim projektima i da će stavljanjem u funkciju državne imovine doći do daljnjeg razvoja gospodarstva na lokalnoj razini. I on i Stričak istaknuli su pozitivan primjer vojarne u Optujskoj ulici i povratak vojske u Varaždin, koji je važan i s gospodarskog i sigurnosnog aspekta.

Domaćin i načelnik Općine Gornji Kneginec, Goran Kaniški upoznao je ministre s gospodarskim rezultatima Poduzetničke zone Kneginec, dok su ministri govorili o skorim zakonskim izmjenama koje će donijeti novi zamah u daljnjem razvoju zona i lokalnog gospodarstva te olakšavanju u dovođenju novih investicija.

 

 

 

Komentari