stranački sastanak

FOTO Ministar Ćorić na sastanku se sa županijskim HDZ-om u dvorcu Trakošćan o projektima u našem kraju

Objavljeno: 06.02.2018. 13:55

Zadnja izmjena: 06.02.2018. 13:55

Jučerašnji posjet našoj županiji ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić iskoristio je i za susret sa stranačkim kolegama u Dvorcu Trakošćan na sjednici Županijskog odbora HDZ-a.

Uz stranačke dominirale su i teme o projektima koje provodi Vlada Republike Hrvatske odnosno Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Posebno se raspravljalo o projektima koji se provode ili će se provoditi na području Varaždinske županije.

- Veliki projekt Aglomeracije, izgradnja retencija i nasipa za obranu od poplava, uređivanje vodotoka i vodoopskrba samo su neke od tema o kojima je stranačko vodstvo te članovi Županijskog odbora raspravljalo s ministrom Ćorićem. -  kazao je predsjednik Županijske organizacije i saborski zastupnik Anđelko Stričak. Dodao je da bi se stvaranjem turističkih sadržaja povezanih s prirodom otvorila mogućnost za stjecanje novih prihoda za lokalno stanovništvo i otvaranje novih radnih mjesta u tom sektoru.

Ministar Ćorić zadovoljan je inicijativama koje dolaze s terena te je obećao svu moguću pomoć da se projekti lokalne zajednice, koji imaju svoju opravdanost, realiziraju u što kraćem vremenskom roku. Domaćin susreta ministra Ćorića i članova Županijske organizacije HDZ-a, načelnik Općine Bednja Damir Poljak, upoznao je ministra s projektima koji se provede na području te Općine - kao što mini hidroelektrana iza brane na jezeru Trakošćan te uređenje retencije u Bednjanskom polju. 

Načelnik Poljak zahvalio je ministru na dosadašnjoj potpori u projektima te zamolio za nastavak suradnje. Zaključio je da svi ti napori imaju za cilj pridonošenje boljitku i stvaranju benefita za lokalnu zajednicu.

- Novo radno mjesto ovdje nije samo jedna plaća više, nego ujedno znači ostanak na rodnoj grudi, prestanak iseljavanja, povećanje broja učenika u školi, materijalnu i socijalnu sigurnost. A samim time i zaustavljanje daljnjeg produbljivanja negativnih demografskih trendova te poboljšanje gospodarskih i društvenih prilika – zaključio je Poljak.

Komentari