priopćenje za medije

Foto - Mirela Ahmetović u Varaždinu: 'Povećat ćemo mirovine za 50%'

Objavljeno: 02.03.2024. 14:30

Zadnja izmjena: 02.03.2024. 14:47

Saborska zastupnica SDP - a Mirela Ahmetović u subotu je na Varaždinskom placu razgovarala sa građanima i posjetila tradicionalnu izložbu Udruge žena Florijanke u Kućanu.

Predsjednik GO SDP-a Varaždin Miroslav Marković rkao je da je Varaždin pod vodstvom SDP-a postao za gospodarstvenike najprimamljiviji grad u Hrvatskoj, a za građane najpoželjniji za život.

- Gradonačelnik Neven Bosilj i ja smo u nepunih tri godine mandata pokazali kako se pošteno i odgovorno može razvijati Grad u korist svih njegovih građana. Sada je na svima nama da takav model pokušamo preslikati i na nacionalnu razinu - rekao je Marković.

Uz Ahmetović i Markovića, na štandu su bili i saborska zastupnica i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora, potpredsjednik ŽO i načelnik Maruševca Mario Klapša, predsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Lovro Lukavečki, predsjednik Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini Luka Zrinski te brojni gradski vijećnici SDP-a.

- Plenković laže kada kaže da prosječne mirovine u Hrvatskoj iznose 47 posto prosječne plaće. One iznose tek 40 posto, a prije izbora obećavao je da će doseći 60 posto. SDP ima rješenje za to i prosječne mirovine u naredne 4 godine povećat će za 50 posto i iznosit će 750 eura - dodala je Ahmetović te dodala da će to povećanje postići tako da će prilikom indeksacije mirovina uzeti u obzir za građane povoljniji indeks.

Komentari