Priopćenje za medije

Foto - Mladi SDP-a u Varaždinu: Najjača smo snaga u 3. izbornoj jedinici

Objavljeno: 20.01.2024. 19:58

Zadnja izmjena: 20.01.2024. 20:15

Objava Županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije:

"U subotu, 20. siječnja, SDP-ove stranačke prostorije u Varaždinu bile su domaćin regionalnog sastanka Foruma mladih SDP-a. Okupljanje je privuklo mlade iz Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije, a glavna tema bila je priprema mladih SDP-a 3. izborne jedinice za nadolazeće izbore. 

Sastanak su otvorili Luka Zrinski, predsjednik Foruma mladih SDP Varaždinske županije i predsjednik Kluba vijećnika u županijskoj skupštini Varaždinske županije i Klara Huzjak, predsjednica Foruma mladih SDP Varaždin i vijećnica u Gradskom vijeću Varaždina. Oni su istaknuli zadovoljstvo što se pripreme za izbore započinju upravo u Varaždinu, najvećem gradu 3. izborne jedinice, te su pohvalili grad kao primjer brige za mlade.

Antolić Vupora: Mlade gledamo kao potencijal

Predsjednica SDP Varaždinske županije, Barbara Antolić Vupora, naglasila je angažman županijske organizacije u pružanju prilika mladima, istaknuvši mlade članove u ključnim ulogama. 

- Za razliku od drugih koji na mlade gledaju kao problem, mi ih gledamo kao potencijal. I zato imamo mladog predsjednika kluba vijećnika u županijskoj skupštini Luku Zrinskog, mladog predsjednika gradskog vijeća u Varaždinu Lovru Lukavečkog, mladog potpredsjednika gradskog vijeća u Ivancu Mihaela Slunjskog te brojne druge mlade vijećnice i vijećnike diljem županije – istaknula je Barbara Antolić Vupora. 

Marković: Varaždin najbolji primjer provedbe politika za mlade

Miroslav Marković, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin i zamjenik gradonačelnika Varaždina, dodao je kako je Varaždin najbolji primjer provođenja politika za mlade, s investicijama u gospodarstvo, obrazovanje, socijalne mjere. 

Predsjednik nacionalnog Foruma mladih SDP-a i predsjednik Gradskog vijeća u Varaždinu Lovro Lukavečki predstavio je istraživanje o ključnim problemima mladih. On je naglasio konkretne politike već pokrenute na sjeveru Hrvatske, od gradnje stanova za mlade do poticanja poduzetništva. Lukavečki je također istaknuo snažnu zastupljenost mladih SDP-ovaca u županijskim skupštinama te gradskim i općinskim vijećima na sjeveru Hrvatske. 

Lukavečki: Otvaramo vrata novoj eri prilika za mlade

-  Ovi mladi su donijeli osvježavajući vjetar promjene na sjeveru Hrvatske. SDP već je najjača snaga u 3. izbornoj jedinici, a sada, otvaramo vrata novoj eri prilika za mlade diljem zemlje. Spremni smo biti pokretač pozitivnih promjena! – istaknuo je Lukavečki. 

Kroz analizu problema mladih, Lukavečki je najavio organizaciju događaja za komunikaciju s građanima i predstavljanje ideja za pomoć mladima u narednom razdoblju. 

Sastanku su se pridružili potpredsjednici Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec i načelnik općine Maruševec Mario Klapša te potpredsjednik SDP-a i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić, koordinatorica SDP-a za 3. izbornu jedinicu i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, poslovni direktor SDP-a Igor Cigula i saborska zastupnica Boška Ban Vlahek." 

 

 

 

Komentari