dani općine

Foto - Svečana sjednica Općine Selnica, načelnik Vičević: 'Ili će država nešto promijeniti ili...'

Objavljeno: 25.04.2023. 20:04

Zadnja izmjena: 25.04.2023. 20:17

Foto: eVaraždin

Općina Selnica danas je održala svečanu sjednicu Općinskog vijeća, na kojoj su dodijeljena priznanja Općine, a načelnik Vičević je između ostaloga govorio o problematici financiranja lokalne samouprave.

Priznanje je dobio Alen Kontrec, svjetski prvak u jiu-jitsu, Andreja Turk, predsjednica udruge Sport za sve, te Mladen Malekoci koji se brine o okolišu kapelice u Zebancu.

Načelnik Ervin Vičević u svojem je govoru istaknuo novoizgrađeni dom Zaveščak, kao i brojne radove na cestovnoj infrastrukturi.

- Nužna je decentralizacija i financiranje općina jer ovo sada više nema smisla. Nama je s inflacijom i eurom proračun izgubio na vrijednosti i mi možemo slobodno reći da ako se nešto ne promijeni sljedeće godine ćemo svi skupa stagnirati i raditi sitne popravke, eventualno rupe na cestama. Prvo je porezna reforma – rekao je.

Plinska renta, ceste

Vičević je govorio i o drugoj problematici lokalne samouprave.

- Nama koji imamo plinsku rentu nužna je određena subvencija s obzirom da je cijena zamrznuta, a mi time automatski gubimo na visini rente. To je ono najosnovnije. Treća stvar koju bih napomenuo, o čemu je već bilo određenih razgovora, to je cestarina. Imamo 105 kilometara nerazvrstanih cesta, za što ne dobivamo ništa. Vrijeme je da se nešto ne promijeni – poručio je Vičević.

Kako je bilo na svečanoj sjednici Općine Selnica pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari