"čačić: svašta je izgledalo nemoguće"

FOTO: Natalija Martinčević i dalje na čelu Reformista u Varaždinu, evo detalja s izborne skupštine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.12.2017. 10:01

Zadnja izmjena: 02.12.2017. 10:29

Foto: Viktor Hranić

Natalija Martinčević sinoć je na izbornoj skupštini gradske organizacije stranke Reformista tajnim glasovanjem sa 127 od 129 glasova ponovno potvrđena za predsjednicu, dok su za potpredsjednike izabrani Darko Detelj, ujedno gradski vijećnik, te Robert Vugrin, inače zamjenik župana i predsjednik mjesnog odbora u Jalkovcu.

Organizacija u gradu Varaždinu ovoj stranci je od iznimne važnosti, što se uostalom potvrdilo i na posljednjim lokalnim izborima, kada je Radimir Čačić, ponajviše zahvaljujući glasovima koje je osvojio u samom gradu Varaždinu, prvo izborio drugi krug a onda i porazio Predraga Štromara u utrci za župana.

Natalija Martinčević gradsku organizaciju Reformista vodi od samoga početka, još od pokretanja udruge koja je u gradu Varaždinu činila jezgru za kasnije pokretanje stranke, a na lokalnim izborima, na kojima je Martinčević bila i kandidatkinjom za gradonačelnicu, izborili su tri vijećnika.

Kako se sinoć moglo čuti, u predstojećem razdoblju u fokusu Reformista u gradu Varaždinu biti će osnivanje Interesnog odbora mladih, jačanje aktivnosti stranačke organizacije umirovljenika, te pojačavanje rada u prigradskim naseljima kao priprema za prve nadolazeće izbore, one Vijeća mjesnih odbora 2019. godine.

- Nemjerljiv je značaj varaždinske gradske organizacije koja je najveća i nasloženija i koja je krvavo trebala izboriti svaki postotak, a to što se dogodilo da smo pobijedili - samo je ubrzalo ono što bi se ionako dogodilo. Oni koji danas spominju nekakvo „kokošarenje“, kada se sjetimo što su samo radili po mjesnim odborima, deplasirano je svakog komentara – riječi su kojima se skupu obratio šef županijske organizacije stranke Tomislav Paljak.

- Poznata je rečenica da ništa ne uspijeva tako dobro kao uspjeh i vi to osjećate. Ali tu energiju i strast treba ugrađivati, kao što je to otpočetka bilo snažno prisutno. Ja sam to osjećao na ulici sa stotinama ljudi! Međutim, ponovno jedna stara dobra, čini mi se od Franje Asiškog: Nitko nije upalio strast i vatru u drugome, ako u njoj sam nije izgorio. Ako nemaš energiju, entuzijazam i strast nećeš napraviti ni prosječne stvari. Svašta je na prvi pogled izgledalo nemoguće - rekao je između ostaloga Radimir Čačić, osvrčući se na rad gradske organizacije .

Komentari