FOTO: Novomarofski reformisti izašli "na svjetlo dana"

Objavljeno: 18.09.2014. 10:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/reformisti - skup u marofu

Nakon što se u Novom Marofu već mjesecima nagađa tko se iz redova HNS-a pridružio Hreniću i reformistima, jučerašnja tribina održana u Kulturnom cenru Ivan Rabuzin, na kojoj je uz Darka Hrenića sudjelovao i Radimir Čačić, bila je prva javna prilika da se novomarofski reformisti okupe.

Premda se moglo čuti kako među prisutnima ima i članova HNS-a, od istaknutijih predstavnika spomenute stranke viđen je načelnik Brezničkog Huma Zoran Hegedić. Međutim, iako je pozdravljen od strane Hrenića u uvodnom dijelu govora, na samoj tribini nije ga bilo. Za eVaraždin je, pak, jutros komentirao kako se u Kulturnom centru tek slučajno zatekao na piću i pozdravio s ljudima koje poznaje.

U svom govoru u kojem bilo riječ o programu reformista koji će za deset dana i formalno postati stranka, Hrenić je, ponovno aludirajući na političku situaciju u svom gradu, naglasio kako je potrebno mijenjati izborni zakon koji dopušta nekolici da pomoću neizglasavanja proračuna ruše instituciju gradonačelnika.

- Devet ljudi koji su prema meni potpuno neprijateljski raspoloženi i ne zanima ih da li što radim ili ne radim, odlučilo je svoje stolice posložiti drugačije. Neki vijećnici su već unaprijed rekli da neće glasovati za proračun, a nisu ga još ni vidjeli. Zašto? Ne znaju, ali jednostavno tako žele glasovati jer se što prije "treba riješiti Hrenića" - rekao je novomarofski gradonačelnik.

U svom gotovo jednosatnom izlaganju programa Čačić je okupljenima, između ostaloga,  pojasnio način na koji bi reformisti srušili vladu u slučaju da je srednjoškolcima ukinuto subvencioniranje prijevoza.

- Čovjek bi očekivao komentar poput "Čačić klaun" ili "reformisti izigravaju bedake", međutim u roku od sat i pol nakon naše tiskovne konferencije odjedanput se našlo 300 milijuna kuna za subvencioniranje prijevoza i vlada izdaje priopćenje "da su se samo šalili" - rekao je Čačić.

- HDZ je mogao vrištati koliko hoće jer to je posao oporbe, ali kad iz vladine većine od 15 zastupnika dvoje naših koji nisu imali namjeru rušiti vladu kažu da će je rušiti, onda u toj većini od osam zastupnika nedostaju još samo šestorica. Razmišljali su o tome da imamo utjecaj na još jednoga ili dva. Znali su da bi Linić glasovao protiv; Denona će uvijek glasovati kako Linić kaže; Istrijanima je to također važno jer su regionalna stranka, a netko bi se mogao prehladiti ili iz nekog drugog razloga ne doći i... pada vlada - zaključio je Čačić.

Prema riječima Darka Hrenića, reformisti u Novom Marofu trenutno broje 220 članova.

{gallery}reformisti - skup u marofu{/gallery}

Komentari