unutarstranački problemi

FOTO: OBLJETNICA SDP-a Habek u govoru: "Šačica članova linčuje nas radi osobnih interesa!"

Objavljeno: 23.03.2018. 18:59

Zadnja izmjena: 23.03.2018. 19:17

Foto: Viktor Hranić

SDP-ovci Varaždinske županije danas su se okupili u Turistu, tradicionalno povodom obljetnice organizacije stranke u Varaždinskoj županiji, a slave 27. rođendan. Međutim, Mario Habek bio je sasvim izravan u svojem govoru pred okupljenima, rekavši da otkako je u stranci, ne pamti linč unutar stranke na kojem, kako je rekao – inzitiraju neki kolege iz vlastitog interesa.

- Posljednjih godinu dana svjedočili smo pravom javnom, ali i unutastranačkom ličnu. Ovaj javni možda možemo objasniti da naši politički protivnici ne znaju drugačije, kulturnije i bolje. Ono što me više brine je onaj linč unutar stranke od kojega neki kolege očito ne odustaju, a nažalost sve u ime osobnog interesa; bez nekog više cilja, ideala i želje za jakim SDP-om – bio je izravan Habek.

Habek neimenovanu, kako je rekao – „šačicu ljudi“, proziva za želju za osobnim probitkom i dolaskom do funkcija, kazavši da u ime istog osobnog interesa udaraju ispod pojasa, šire laži i blate stranku.

"Sjetimo se da si nismo oporba"

- Smatram da isto nikad nije bio nivo na kojem SDP funkcionira i borit ću se da to ne postane nivo na kojem će SDP u budućnosti funkcionirati. Isto očekujem od svojih kolega na lokalnoj i državnoj razini. Podsjetimo se da smo kolege, da jedni drugima nismo oporba i da samo ujedinjeni i zajedničkim snagama možemo biti na usluzi našim građanima; boriti se za bolju budućnost i bolje društvo – rekao je Habek.

Najvećim problemom ocijenio je iseljavanje mladih zbog čega bi, kako je naglasio – SDP trebao više nego ikada biti usmjeren na zajednički cilj, donositi odluke i stajati iza svojih odluka jer HDZ „ne samo da nema rješenje ni za jedan problem, nego od svakog problema napravi još veći problem ili stvori nekoliko novih“. Obljetnici stranke između ostalih nezoče predsjednik međimirskog SDP-a Mladen Novak, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar i potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Hrvoje Novak.

 

 

 

Komentari