donosimo detalje

Foto - Održana hitna sjednica Gradskog vijeća, evo što je rečeno i odlučeno

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković uvodno je obrazložio kako je potrebno donijeti odluku jer se moraju provesti procedure i uvesti zakupce u knjige kako bi što prije mogli obrađivati zemljište...
Objavljeno: 02.05.2024. 17:23

Zadnja izmjena: 02.05.2024. 17:30

Foto: Lidija Filipović

Održana je 8. sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina sazvana po hitnom postupku sa samo jednom točkom Dnevnog reda. Vijećnici su nakon kraće rasprave donijeli Odluku o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljištva u vlasništvu države na području Grada Varaždina s 12 glasova za, tri protiv i jednim suzdržanim.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković uvodno je obrazložio kako je potrebno donijeti odluku jer se moraju provesti procedure i uvesti zakupce u knjige kako bi što prije mogli obrađivati zemljište. Vijećnica iz redova HDZ-a Aranka Oreški upitala je Markovića:

- Poziv ste poslali prekjučer, a radi se o obradi i sijanju poljoprivrednih kultura sukladno agrotehničkim rokovima, da li su to sad neki novi momenti da usjevi zbog pustinjskog pijeska brže rastu? Što će se sijati? Ili ste htjeli izbjeći da nešto prođe ispod radara pa ste mislili možda smo spojili praznik s godišnjim?

'Imate teorije zavjere kao i vaša stranka'

Marković je Oreški odgovorio prozivkom za širenje teorija zavjere.

- Ovaj put zaista neću odgovoriti na ovo pitanje jer je ono deplasirano. To je valjda sukladno vašoj stranci da uvijek imate teorije zavjere, a ovdje toga nema. Mogli smo čekati šesti mjesec, ali obratili su nam se poljoprivrednici koji bi htjeli saditi. Što će oni saditi to je njihova briga. Mislim da ovo nije ni vrijeme ni način da se ovako obraćate ovom Gradskom vijeću - rekao je.

Ovo su čestice koje se spomenutom odlukom daju u zakup poljoprivrednicima: 

Komentari