obljetnica i novi prostori

Foto - Općina Gornji Kneginec proslavila 30. obljetnicu postojanja: 'Od varaždinskog smetlišta do dvije milijarde kuna investiciija'

Načelnik je dodao kako je od ostvarnih prihoda izgrađena sva ostala infrastruktura u općini koja je među najboljima u Hrvatskoj, te najavio tri nove velike tvrtke do kraja godine u Zoni....
Objavljeno: 21.07.2023. 20:21

Zadnja izmjena: 21.07.2023. 21:31

Uz otvorenje novog objekta općinske uprave te u nazočnosti ministrice turizma Nikoline Brnjac, Općina Gornji Kneginec proslavila je 30. obljetnicu postojanja.

Načelnik Goran Kaniški, kojem je župan Stričak čestitao kao jednome od najdugovječnijih u Hrvatskoj (20 godina na dužnosti), proteklih 30 godina rezimirao je kroz prizmu zatvaranja odlagališta i otvaranje gospodarske zone.

- Što reći na tih 30 godina? Moglo bi se u jednoj rečenici: od varaždinskog smetlišta do općine s najboljom zonom. Mnogi su u Gradu Varaždinu mislili da se šalimo na „prvi april“, te da ćemo odlagalište otvoriti nakon izbora. Međutim, izbori su prošli, a mi odlagalište nismo otvorili. Nakon toga išli smo na Zonu, te danas imamo preko 1000 zaposlenih i dvije milijarde kuna ulaganja u proteklom periodu – rekao je Kaniški, javno se zahvalivši nekadašnjoj ministrici Marini Matulović Dropulić te gospodarstveniku Dubravku Hoiću.

Priznanje prvom načelniku i podsjetnik na doprinos u Domovinskom ratu

Načelnik je dodao kako je od ostvarnih prihoda izgrađena sva ostala infrastruktura u općini koja je među najboljima u Hrvatskoj, te najavio tri nove velike tvrtke do kraja godine u Zoni.

Župan Anđelko Stričak posebno se osvrnuo na doprinos Kneginca u Domovinskom ratu, a prvom općinskom načelniku Đuri Keretiću uruđeno je priznanje za životno djelo.

- Čestitam vam i na svemu onome što ste odradili 1991. Zarobljavanje svih onih vojnika na Banjšćini bila je prekretnica i početak zarobljavanja 32. Koropusa JNA odnosno naoružavanja hrvatske vojske i policije – naglasio je Stričak.

Đuro Keretić, prvi načelnik Općine Gornji Kneginec

Komentari