živo u varaždinu

Foto - Zoran Milanović i Neven Bosilj obišli Obrtnički ulični sajam

Obrtnici predstavljaju žilu kucavicu ovoga grada i kada ih promatram osjećam ponos i strahopoštovanje jer Varaždin na svojim leđima nose upravo oni, rekao je gradonačelnik Neven Bosilj...
Objavljeno: 01.04.2023. 13:31

Zadnja izmjena: 01.04.2023. 14:58

Foto: Boris Matijašec

Gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obišli su 15. Obrtnički ulični sajam koji se održava danas na Trgu kralja Tomislava, u Pavlinskoj ulici i na dijelu Franjevačkog trga, a tom prilikom pridružila im se saborska zastupnica SDP-a Barbara Antolić Vupora, ujedno i predsjednica županijskog SDP-a, kao i saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević.

Predsjednika je nakratko pozdravio i župan Anđelko Stričak, a kada je riječ o samom sajmu, na štandovima obrtnici prezentiraju i prodaju rad svojih ruku, suvenire, ručno rađeni nakit, proizvode od ručno tkanog platna, licitarske proizvode, igračke izrađene od pamučnog konca, mirisne svijeće, domaće čajeve i sokove, kaktuse/sukulente, ekološku kozmetiku, proizvode od drva/bačva, ručno pletene torbe, proizvode od heljde i pira, proizvode od buče, kovane proizvode i mnoštvo drugih vrijednih proizvoda izlagača. 

- Obrtnici predstavljaju žilu kucavicu ovoga grada i kada ih promatram osjećam ponos i strahopoštovanje jer Varaždin na svojim leđima nose upravo oni. Vidim vas i smatram dodatnom vrijednošću našeg grada, činite Varaždin gradom kulturnih i marljivih ljudi. Želimo učiniti sve što je potrebno kako bismo vas nagradili, vesele me vaši radovi - rekao je Bosilj.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Milanović.

- Naši vrijednim obrtnicima i obrtnicama želim niske poreze, dobre zarade i da vrlo brzo dođe dan kada naši obrtnici i stručnjaci više neće imati razloga odlaziti preko granice u Sloveniju i Austriju jer će zarađivati isto te njihovi gazbe obrtnici će biti u stanju isplatiti te plaće i još zaraditi. Dižem čašu, koju trenutno nemam u ruci, za taj dan! - dodao je Milanović.

Komentari