U Varaždinu se od petka nedjelje održava Treća sjednica drugog saziva Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a tim je povodom stigao i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Sjednica je službeno započela danas u Hotelu Turist, a nakon otvorenja premijer se u društvu predsjednika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka i ostalih stranačkih kolega uputio na Stančićev trg. Kao što možete vidjeti na fotografijama, druženju su prisustvovali HDZ-ovi načelnici, županijski i gradski vijećnici, predsjednik gradskog odobora HDZ-a, predsjednik županijske skupštine kao i ostali pripadnici stranke.

Inače, kao što smo već napisali, povod dolaska premijera je Savjet Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji pomaže Vladi u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate koji žive izvan granica Hrvatske, a čine ga najugledniji predstavnici hrvatskih zajednica iz cijeloga svijeta i predstavnici najznačajnijih institucija u Republici Hrvatskoj.

Ključne riječi: andrej plenković, anđelko stričak, hdz,

Komentari

09.11.2019. 11:49h Zadnja izmjena: 09.11.2019. 12:00