radni posjet ivancu

FOTO: Plenković posjetio Ivanec, evo što je rekao o sufinanciranju 15 milijuna kuna obveza Županije

Objavljeno: 21.06.2017. 08:34

Zadnja izmjena: 21.06.2017. 08:34

Foto: Viktor Hranić

Jučer je predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Muzej planinarstva u Ivancu povodom njegova otvorenja kojem su prisustvovali gradonačelnik Milorad Batinić, župan Radimir Čačić, novoizabrani predsjednik Županijske skupštine Alen Runac i brojna druga lica iz lokalnog političkog života.

Plenković je ovom prigodom čestitao Dan grada Ivanca 24. lipnja i izrazio zadovoljstvo, kako kaže, što se Ivanec razvija u gospodarskom, infrastruktrurnom pogledu, indeksu razvijenosti i kvaliteti života ljudi. Istaknuo je važnost Ivanca zbog toga što se nalazi na cestovnom pravcu povezivanja Varaždina i Krapine, ali i da postoji inicijativa o željezničkoj poveznici. Nas je zanimalo hoće li Vlada Varaždinskoj županiji odobriti 15 milijuna kuna sufinanciranja obveza po JPP-u, za što se i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar ranije zalagao kao župan. 

- Ono što radimo u razgovoru s nadležnim ministarstvima jest da ćemo pokušati naći rješenje za to pitanje. Nekoliko puta smo razgovarali s aktualnim potpredsjednikom Štromarom, a vjerujem da je isti predmet i interes novog župana pa prema tome, u razgovoru s Ministarstvom financija i Ministarstvom znanosti i obrazovanja nastojati ćemo iznaći rješenje za rješavanje tog pitanja. - rekao je Andrej Plenković.

U duhu partnerstva, kako kaže Plenković, Vlada će razvijati suradnju s županijama, gradovima i općinama, pritom najavivši da će se 3. srpnja u Požegi održati drugi sastanak Vlade s novoizabranim županima, predstavnicima gradova i općina. Na tom sastanku predstaviti će se dokument koji se danas usvaja u Saboru, a riječ je o Strategiji regionalnog razvoja RH. Druga stvar o kojoj će se pričati na tom sastanku biti će fiskalna decentralizacija i opći zakonski paket za financiranje lokalne i regionalne samouprave kako bi na vrijeme Vlada mogla prepoznati ključne prioritete svih županija pri izradi proračuna za 2018. godinu.- rekao je Plenković.

 

Komentari