FOTO: Politička nadmetanja u centru grada - Od kuharice do marihuane

Objavljeno: 24.10.2015. 11:50

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:40

Foto: Siniša Sović

I dok su jučerašnji šetači u gradu imali priliku vidjeti ratne scene koje su dio nizozemskog ratnog filma, danas su u centru grada aktualne bile one borbe koje se odvijaju u političkom ringu. Mnogobrojne su političke stranke sunčano subotnje jutro iskoristili kako bi privukli građane i objasnili im zašto na dolazećim parlamentarnim izborima svoj glas trebaju dati baš njima.

Reformisti brinu o obrazovanju i zdravstvu
Nakon jučerašnje donatorske večeri na kojoj su se mogli malo opustiti, varaždinski Reformisti danas su nastavili svoju političku kampanju i varaždinskim su građanima predstavili glavne projekte svog programa kao i razloge njihova provođenja. Ako je za vjerovati danim obećanjima, Varaždin čekaju neka ljepša vremena u kojem će se izgrađivati bolnice, stvarati jaka nacionalna sveučilišta, obnavljati vrtići i škole, brinuti o rastu BDP-a.

OraH brine o balama i izdaje kuharicu
Članstvo političke stranke OraH drži se one kako ljubav ide kroz želudac, stoga su danas sve zainteresirane varaždinske građane darivali vlastitom kuharicom koja sadrži recepte specifične za svaku izbornu jedinicu. Za našu, treću, izbornu jedinicu to je međimurska gibanica uz koju OraH daje obećanje da će omogućiti rast minimalnih mirovina i izjednačiti ih sa prosjekom Europske Unije. Uz to, osvrnuli su se i na aktualnu varaždinsku temu bala te građanima predstavili svoje viđenje rješenja za ovaj problem.

Živi zid legalizira marihuanu i povećava mirovine

Sinčićevi simpatizeri spas hrvatskog gospodarstva vide u legalizaciji marihuane u medicini ali i turizmu te isplati 13. i 14. mirovine umirovljenicima. Zanimljivo, zalažu se za smanjenje doprinosa na rad i žele vratiti mogućnost isplate plaća na ruku. Pojam sive ekonomije očito im ne znači previše, a zanimljivo bi bilo vidjeti iz kojih će se sredstava isplaćivati dodatne mirovine, posebice ako i kad smanje mirovinska davanja za 20%

Grad Varaždin uskoro bi mogao postati prava oaza za život, ukoliko se ispune sva dana obećanja. Preostaje samo vidjeti hoće li se (ikada) to i dogoditi te koliko istine ima u njima. 

 

Komentari