Grad Varaždin

Foto - Posjet EU zastupnice Romane Jerković Varaždinu

Objavljeno: 06.10.2023. 10:15

Zadnja izmjena: 06.10.2023. 10:25

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora, predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković danas su u palači Patačič primili zastupnicu u Europskom parlamentu Romanu Jerković, koja će danas sudjelovati na Psihošpanciru, priopćeno je iz Grada.

U radnom dijelu sastanka Jerković, koja je i članica Klub zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, istaknula je važnost suradnja izabranih zastupnika u Europskom parlamentu s lokalnom zajednicom, navodi se u priopćenju. 

- Grad Varaždin posebnu brigu posvećuje mentalnom zdravlju djece i mladih u školama. Prvi je grad u Hrvatskoj koji je uveo dodatne psihologe u škole i uveo nove protokole rada stručnjaka koji se bave mentalnim zdravljem. 
To je područje kojim se bavim u Europskom parlamentu i o čemu ću danas govoriti na Psihošpanciru – rekla je Jerković.

Osmu godinu zaredom, od danas do nedjelje održava se Psihošpancir, konferencija posvećena psihologiji, s nizom besplatnih predavanja i radionica različitih stručnjaka, a tradicionalno se održava u Varaždinu i Čakovcu. Počinje danas u 14,00 sati istovremeno u Varaždinu na Sveučilištu Sjever i u dvorani Muzeja Međimurja u Čakovcu. Zastupnica Jerković predavanje ima u 14,00 sati u Varaždinu.

Komentari