DAN OPĆINE SRAČINEC

FOTO: SVEČANA SJEDNICA U SRAČINCU Evo tko je sve nazočio i što je rečeno

Objavljeno: 25.09.2020. 19:39

Zadnja izmjena: 25.09.2020. 20:39

Foto: Luka Šalamun

Općina Sračinec slavi Dane općine povodom čega je u petak održana svečana sjednica općinskog Vijeća, na kojoj se načelnik Božidar Novoselec osvrnuo na projekte koji su provedeni ili se provode na području Općine.

Novoselec je istaknuo kako se unatoč situaciji s pandemijom korona virusa namjeravaju realizirati mnogobrojni projekti, poput jednoga od najvećih – projekta Velika Graba za kojega se očekuju bespovratna sredstva u iznosu od sedam milijuna kuna, dok će cijeli projekt stajati osam milijuna kuna. Pokraj toga, završava se i aglomeracija na području naselja Sračinec, a sljedeće godine aglomeracije će se realizirati i na području Svibovca Podravskog.

- Ono što je izuzetno bitno jest da smo prije mjesec dana dobili odluku Vlade o zaduženju prema HABOR-u od 20 milijuna kuna za asfaltiranje svih nerazvrstanih cesta. Tako ćemo biti prva općina u županiji, ali i šire, koja ima sve nerazvrstane ceste asfaltirane. Moram izdvojiti i naše ulaganje u obrazovanje! Mi smo našu školu opremili za 21. stoljeće. Zatim tu je i volonterski rad za vrijeme epidemije za preventivne zdravstvene preglede, edukacije za korištenje pesticida i dr. Naši projekti idu dalje – rekao je Novoselec.

Štromar: Znaju kako pametno trošiti novac

- Oni stvarno znaju što građani trebaju, razgovaraju s građanima, pitaju građane i onda na temelju toga donose svoje planove. Svake godine čujemo što se sve u godinu dana izgradilo i uredilo u općini, brine se o učenicima ali i o studentima. Svake godine je sve više i više projekata. Vidjeli smo sada i projekt Velike grabe. Općina Sračinac pokazuje svima kako pametno trošiti novac, dodao je Štromar.

Čačić: Ovo je općina građanskog centra

- Ovo je općina, kojih ima u Hrvatskoj jako malo, u kojoj jedna stranka od samih početaka ima načelnika. Ovdje su ljudi ozbiljni i odgovorni, s visokom radnom etikom – cijene projekt, cijene rezultat i zato građanski centar ovdje i ima političku prođu. Ovdje ne prolaze SDP i HDZ, a kamoli neke radikalnije opcije. Mislim da će tako biti i dalje. Tradicija ove općine je  i da daju i ozbiljne državne dužnosnike, a od jučer je to i Tomislav Paljak. To je dobro za općinu ali i za cijelu županiju, rekao je župan Radimir Čačić.

Komentari