FOTO: Predstavnici vlasti proveli Badnjak u pučkoj kuhinji

Objavljeno: 24.12.2015. 15:10

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 13:26

Foto: Nikola Kokotec

Predstavnici gradske i županijske vlasti Badnje jutro proveli su u Caritasu Varaždinske županije...

Caritas su tako posjetili gradonačelnik Varaždina, Goran Habuš, njegov zamjenik, Vjeran Radelić, župan Varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik, Alen Kišić. Dužnosnicima se pridružio i varaždinski biskup, Josip Mrzljak te ravnatelj Caritasa Varaždinske županije, Ante Šola.

Ante Šola rekao je da se kvaliteta prehrane poboljšala te da se obroci kuhaju šest dana u tjednu. Dnevno je to oko 300 obroka bez obzira na trendove te istaknuo da se broj ljudi koji dolaze u pučku kuhinju, smanjio. 

- Korisnici svaki dan imaju juhu, glavno jelo s prilogom, voće te mliječne proizvode. Stavljamo u opticaj sve ono što dobimo od donatora, bilo da se radi o pojedincima, tvrtkama, župama ili lokalnoj samoupravi, rekao je Šola dodavši da se nada da će se iskoristiti novi Pravilnik kojim je PDV na doniranu hranu ukinut. Ipak, kako kaže, dosad se nije nitko javio, ali je istaknuo da su spremni na sve prilagodbe.

Biskup Mrzljak kazao je da Isusa treba prepoznati u potrebitima te siromašnima te svima pomoći kako bi imali blagoslovljeni Božić. Istaknuo je da su gotovi nacrti i Ugovori s izvođačima za izgradnju novog doma. 

- Nadam se da ćemo se idući Božić naći u novom prostoru te osloboditi ovaj za neke druge potrebe, zaključio je biskup Mrzljak

 

Komentari