Predsjednik Vlade i Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković, posjet Varaždinskoj županiji započeo je u Općini Martijanec gdje je obišao gradilište Dječjeg vrtića Martijanec, a potom i Osnovnu školu na kojoj su izvođeni radovi energetske obnove. 

Navedene investicije tj. energetska obnova škole i izgradnja dječjeg vrtića iznose 16 milijuna kuna za što je s nacionalne razine osigurano više od 10,5 milijuna. Premijer Plenković istaknuo je kako je zadovoljan što je, ne samo Općina Martijanec, već i cijela Varaždinska županija "veliko gradilište" zahvaljujući prvenstveno sredstvima s nacionalne razine i fondova Europske unije.

- Smjenska nastava sigurno ne odgovara roditeljima i dogradnja škole bi bila dobro rješenje za odvijanje nastave u jednoj smjeni - mišljenja je Plenković i dodaje kako mu se sviđa rješenje u Martijancu, odnosno činjenica da su vrtić i škola na istoj lokaciji.

U razgovoru i obilasku gradilišta načelnik Općine Martijanec, Dražen Levak, kazao je kako osim investicija u obrazovanju, odnosno osnovnoj školi i predškolskom obrazovanju, Općina ima značajnih ulaganja na području infrastrukture i to od uređenja prometnica do javne rasvjete.

– Kada u obzir uzmemo sve projekte u prve dvije godine ovog mandata, naša Općina ima investicije vrijedne 18,4 milijuna kuna od čega je s nacionalne razine stiglo gotovo 12 milijuna kuna. Potvrda je to da ova središnja vlast prati naše napore i potrebe, a to potvrđuje i današnji posjet premijera Plenkovića našoj općini - kazao je Levak i dodao kako tek slijedi najveća investicija, a to je Aglomeracija Ludbreg ukupne vrijednosti između 250 i 300 milijuna kuna zahvaljujući kojoj će se na području Općine Martijanec izgraditi 13.800 metara kanalizacijskog sustava. 

'' Trenutačno se na području županije odvija investicijski bum''

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, Anđelko Stričak, naglasio je da ni u jednom mandatu dosadašnjih vlada, premijer i ministri nisu bili toliko na terenu tj. među građanima, kao sada za ove vlade premijera Plenkovića.

– Cilj današnjeg posjeta premijera Plenkovića i njegovih suradnika području Varaždinske županije je obilazak brojnih gradilišta na području općina Martijanec i Ljubešćica te gradova Varaždinske Toplice i Novi Marof, kako bi se upoznali s dinamikom provedbe investicija bitnih za što kvalitetniji život u tim sredinama, ali i da popričamo o novim o kojima ćemo vas pravovremeno izvijestiti. Na samom mandatu aktualne vlade premijera Plenkovića često sam isticao da ćemo poduzeti sve da područje Varaždinske županije postane jedno veliko gradilište i danas mogu konstatirati da smo u tome uspjeli. Trenutačno se na području županije odvija investicijski bum u vrijednosti od kojih milijardu i pol kuna, a u idućih godina dana budite sigurni da ćemo pripremiti investicija za barem još jednu milijardu kuna – završio je Stričak.

 

Komentari

01.08.2019. 17:34h Zadnja izmjena: 01.08.2019. 17:37