razne teme

Foto - Reformisti sudjelovali na konferenciji liberala u Puli

Objavljeno: 25.09.2022. 10:33

Zadnja izmjena: 25.09.2022. 10:34

Predsjednik Reformista Radimir Čačić, potpredsjednica i saborska zastupnica Natalija Martinčević i tajnica Alenka Kočiša Čičin Šain sudjelovali su na međunarodnoj konferencije u organizaciji IDS-a i krovne europske liberalne stranke ALDE u Puli.

Kako su naveli, konferencija liberala okupila je predstavnike liberalnih stranaka, vodstva ALDE-a i organizaciju liberala iz zemalja EU. Raspravljalo se o novom valu konzervatizma koji pogađa Europu i zašto Hrvatska zaostaje po otvorenosti društva za razvijenim europskim državama te koje su kočnice prisutne. Govorilo se o razlikama među hrvatskim regijama te koji su faktori doprinijeli različitom stupnju razvijenosti. Održan je i sastanak predstavnika liberalnih stranaka na kojem se razgovarao o budućnosti liberala u Hrvatskoj te o mogućnosti zajedničkih platformi izlazaka na izbore.

- Hrvatska u zadnjih šest godina pada: sa stanovišta društva je gore, postajemo zarobljeno društvo. Tamo gdje su građani ovisni o državi, odnosno HDZ-u ima manje slobode. Sustavnim preuzimanjem i svođenjem svih institucija ne samo države, na interes jedne stranke kroz desetljeća, postajemo nefunkcionalno društvo podobnosti i korupcije - rekao je Čačić.

Uz njih su na konferenciji su sudjelovali i predsjednik Kluba zastupnika Saveza liberala i demokrata za Europu (ALDE) i bugarski europarlamentarac Ilhan Kyuchyuk, zastupnik u Europskom parlamentu Valter Flego te predsjednici i predstavnici liberalnih stranaka Hrvatske; Dalibor Paus IDS, Ivan Gulam Fokus, Dario Hrebak HSLS, Anka Mrak Taritaš GLAS, Stjepan Čuraj HNS kao i brojni drugi zastupnici iz država Europske unije.

Komentari