suradnja varaždinske i međimurske županije

FOTO Reformisti Varaždinske županije održali edukaciju o radu i funkcioniranju lokalne i područne samouprave

Objavljeno: 13.06.2018. 09:39

Zadnja izmjena: 13.06.2018. 09:42

Reformisti Varaždinske županije održali su jučer, 12. lipnja, edukaciju o radu i funkcioniranju lokalne i područne samouprave. Edukaciji su prisustvovali vijećnici mjesnih odbora, općinskih i gradskih vijeća, Županijske skupštine te vijećnici s područja Međimurske Županije.

Prisutne vijećnike uvodno je pozdravila potpredsjednica Reformista Natalija Martinčević koja je istaknula važnost upoznavanja svih sadašnjih, ali i budućih vijećnika s osnovama  i pravilima postupanja te pravima vijećnika u predstavničkim tijelima kao i obaveze i funkcioniranje izvršne vlasti.

Prezentaciju o radu i funkcioniranju održali su Darko Detelj, potpredsjednik Gradske organizacije Reformista Varaždin i gradski vijećnik Grada Varaždina i Ivana Golubić Horvat pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije. Također, prezentirane su i pojašnjene izmjene i dopune Zakona o područnoj i regionalnoj samoupravi te su istaknuti brojni primjeri iz prakse, a napravljena je usporedba funkcioniranja predstavničkih tijela između susjednih Varaždinske i Međimurske županije.

 

Komentari