hrvatski sabor

Foto - Martinčević se susrela s Nancy Pelosi i sudjelovala na summitu Krimske platforme

Objavljeno: 25.10.2022. 18:15

Zadnja izmjena: 25.10.2022. 18:23

Objava Narodne stranke - Reformisti

Saborska zastupnica Natalija Martinčević, kao novo izabrana predsjednica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji, sudjelovala je na summitu Krimske platforme.

Na zamolbu ukrajinskog parlamenta Verhovne Rade, a uslijed ratnog stanja u Ukrajini, Hrvatski sabor bio je sudomaćin Prvog parlamentarnog summita Međunarodne krimske platforme. Tako je u Hrvatskoj, 25. listopada 2022., inaugurirana parlamentarna dimenzija Međunarodne krimske platforme kao najvećeg međunarodnog događaja na parlamentarnoj razini u povijesti Republike Hrvatske. Na summitu u Zagrebu sudjeluju 42 delegacije iz 32 države.

Martinčević se susrela s Nancy Pelosi, predsjednicom Zastupničkog doma Sjedinjenih Država i predsjednikom parlamenta Ukrajine Verhovne Rade, Ruslanom Stefančukom. Radne sastanke zastupnica Martinčević održala je s predsjednikom Interparlamentarne unije Durante Pachecom te Anicom Djamić, izvanrednom i opunomoćenom veleposlanicom Republike Hrvatske u Ukrajini. Na sastanku s Pachetom Martinčević je najavila aktivno sudjelovanje i jače pozicioniranje Hrvatske unutar Interparlamentarne unije.

Na samom summitu prisutnima se uz predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i premijera Andreja Plenkovića, video vezom obratio i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski. I na ovom je summitu usvojena Zajednička deklaracija.

Komentari