FOTO: Saznajte kojim istaknutim pojedincima su dodijeljena svečana priznanja Grada Varaždina

Objavljeno: 08.12.2015. 15:07

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 09:46

Foto: Siniša Sović

Na današnjoj Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina dodijeljena su odličja Grada Varaždina istaknutim pojedincima.

Najveća nagrada, ona za životno djelo, dodijeljena je Josipu Grgevčiću, akademskom kiparu, za izuzetne zasluge u kulturi, očuvanje kulturne baštine i cjelokupno likovno stvaralaštvo te Rudolfu Kiriću iz Gumiimpex-a za izuzetan doprinos gospodarstvu jer je kao uspješan poduzetnik od vulkanizerske radionice stvorio visokotehnološku, suvremenu tvrtku.

Nagradu Grada Varaždina primili su i Dada Ruža, za izvanredne rezultate u tridesetogodišnjoj umjetničkoj i pedagoškoj praksi, Damir Frntić za promociju sporta osoba s invaliditetom i organizaciju državnih i međunarodnih natjecanja osoba s invaliditetom te Udruga pripadnika grupe “Orion” Varaždin za izniman doprinos u vrijeme Varaždinskih dana rata te povodom 25. obljetnice formiranja postrojbe.

Plaketa grada Varaždina dodijeljena je Gradskom muzeju Varaždin povodom 90. obljetnice osnutka i uspješnog kontinuiranog djelovanja muzejsko-galerijske djelatnosti i promicanja kulture Grada Varaždina u zemlji i inozemstvu i trgovačkom društvu Varaždinske vijesti d.d. povodom 70. obljetnice kontinuiranog rada i doprinos razvoju, ugledu i promociji Grada Varaždina.

Plaketu su primili i Dječji vrtić “Panda Varaždin”, Comprom Plus i Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Varaždinske županije. Osvojili su ju i Varaždinski folklorni ansambl za izvrsnost i izniman doprinos u očuvanju i prezentaciji tradicijske kulture i umjetnosti, kontinuiranu promociju Grada Varaždina u zemlji i inozemstvu te ostvarenim rezultatima u 2015.godini. Robert Hranj – kontraadmiral Hrvatske ratne mornarice dobio je priznanje za izniman doprinos u Domovinskom ratu, obranu Republike Hrvatske te razvoj Hrvatske vojske. 

Posljednju plaketu primio je Krunoslav Kruljac za kvalitetan i predani profesionalni novinarski i publicistički rad, djelovanje na planu očuvanja i promicanja varaždinske sportske i kulturne povijesti u zemlji i inozemstvu.

Medalju grada Varaždina primila je Catherine Mackintosh za predani rad i svestrano zalaganje i doprinos Međunarodnoj školi barokne glazbe i plesa Aestas musica i dugogodišnju uspješnu suradnju s Varaždinskom komornim orkestrom i Hrvatskim baroknim ansamblom.

Velimir Plantak dobio je medalju za svestrano zalaganje i doprinos u razvoju obrtništva i djelatnosti organizacije pogrebnih poslova, a Mobilisis d.o.o je primio medalju povodom 10. obljetnice uspješnog rada i doprinos na području razvoja industrijske IoT platforme i uređaja, odnosno informatičke infrastrukture.

Komentari