lokalni izbori 2021.

Foto - Što Runac radi u društvu čovjeka vrlo bliskog Zoranu Milanoviću?

Objavljeno: 02.05.2021. 08:36

Zadnja izmjena: 02.05.2021. 08:51

Foto: Arhiva / Facebook: Alen Runac

"Zoran je privatno vrlo opušten i duhovit, i s njim se može pričati o svemu, iako dio javnosti možda ima o njemu potpuno drugačiju sliku", izjavio je o Zoranu Milanoviću čovjek sa slike koji sjedi pokraj HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Varaždina Alena Runca.

Riječ je o široj javnosti manje poznatom Borisu Maleševiću, PR stručnjaku koji je godinama radio za SDP i Zorana Milanovića, te je autor glasovitog slogana iz 1996. "Svima a ne samo njima", na kojeg je, kako je rekao u nedavnom intervjuu — "posebno ponosan". Autor je i Milanovićeva slogana "Predsjednik s karakterom", pod kojim je Milanović pobijedio HDZ-ovu protukandidatkinju, a koji mu je, kako je otkrio za novine — pao napamet mnogo prije predsjedničkih izbora. "Velike sustave kao i države trebaju voditi karakterni ljudi. Zapisao sam si ‘Predsjednik s karakterom’ i znao sam da je to slogan za Zorana", kaže Malešević za Jutarnji.

No, što Malešević radi na slici s Alenom Runcem, HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika Varaždina? Iako je ovaj PR stručnjak osmislio i HDZ-ov slogan "Vjerodostojno", kao i slogan pokojnog Milana Bandića "Neumoran", Borisa Maleševića i Alena Runca, kako doznajemo, povezuje mnogo duže privatno poznanstvo, koje se sada - nakon Runčeve odluka da se kandidira - pretvorilo u poslovnu suradnju i još jedan novi slogan kojeg viđamo po gradu — "Ozbiljan".

Lako, međutim, za "ozbiljno".... Pitanje je o čemu Alen Runac i Boris Malešević razgovaraju kad nije "ozbiljno". Da li možda tada spomenu klinca Zorana Milanovića koji se također bavi hrvanjem ili se Boris možda prisjeti kako mu je ono bilo "lijepo raditi s Ivicom Račanom", kao što je rekao za Jutarnji. I najneozbiljnija situacija, međutim, možda naglo postane ozbiljna kada se Malešević prisjeti najdraže kampanje u svojoj karijeri, pa kao iz topa pred Runcem ispali:  "Najemotivnija je svakako bila pobjeda na izborima 3. siječnja 2000. kada sam radio kampanju za koaliciju SDP-HSLS. Zvali smo je narančastom kampanjom jer je SDP crveni, a HSLS žuti. Majke su svirale ‘Vrijeme je da se krene’. Ti izbori su bili prekretnica", kaže Malešević o dramatičnim izborima 2000-e.

"Dragi prijatelju, hvala na čestitkama i korisnim savjetima", utipka Alen Runac u svoj Facebook status i zaradi lajkove...