Posjet indonezijske delegacije

Foto - Stričak i Bosilj ugostili izaslanstvo indonezijskog parlamenta u Županijskoj palači

Objavljeno: 03.10.2023. 18:17

Zadnja izmjena: 03.10.2023. 18:24

Izaslanstvo Parlamenta Indonezije u sklopu svog posjeta Hrvatskoj obišlo je danas Varaždinsku županiju i Grad Varaždin, a za njih je u Županijskoj palači priređeni prijem gdje su im domaćini bili župan Anđelko Stričak i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj. 

Indonezijsko izaslanstvo predvodili su voditelj izaslanstva Parlamenta Indonezije Sukamta Mantamiharja, potpredsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju i veleposlanica Indonezije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Suwartini Wirta, navodi se u priopćenju iz Varaždinske županije.

- Moram istaknuti kako rijetko prođe tjedan ili dva da netko od veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj ne posjeti Grad Varaždin ili Varaždinsku županiju, a teme su uvijek raznovrsne, od gospodarstva, zaštite okoliša, pa sve do obrazovanja. To nam svima mora biti na ponos te sam siguran da će takvi posjeti i takva vrsta suradnje biti od obostrane koristi. Na FOI-u studiraju studenti iz Indonezije, bilo je i razmjene između studenata i profesora, a nadam se da će oni svojim primjerom otvoriti put gospodarstvenicima - rekao je župan Stričak.

Po riječima gradonačelnika Bosilja, na prijemu se razgovaralo o potencijalnoj suradnji. - Gosti iz parlamenta Indonezije vide veliki prostor za suradnju na području turizma i edukacije – naime imamo Sveučilište Sjever, imamo sastavnice zagrebačkog sveučilišta i dosta je interesantno da se međusobno povežu naša i sveučilišta iz Indonezije. Također, ne trebamo zaboraviti da je Indonezija zemlja s više od 200 milijuna stanovnika i da je to ogromno potencijalno turističko tržište. Pokazali su veliku zainteresiranost i vjerujem da ćemo uspostaviti suradnju na tom području - izjavio je Bosilj.

Nakon prijema gosti iz Indonezije razgledali su Centar za posjetitelje u Županijskoj palači, a prošetali su i užim gradskim središtem upoznavši se 
pritom s povijesnim znamenitostima Varaždina, zaključuje se u priopćenju.

Komentari