33. obljetnica hdz-a

Foto - Stričak najavio borbu za drugi mandat, Plenković: 'Ova županija potvrđuje HDZ desnog centra'

Nadovezujući se na riječi Alena Runca, Andrej Plenković poručio je kako rezultati HDZ-a u Varaždinskoj županiji, uz one ostvarene u centru Zagreba, potvrđuju politiku desnog centra koja ima jedan od tri trenutno nabolja rejtinga u cijeloj Europi…
Objavljeno: 14.02.2023. 20:07

Zadnja izmjena: 14.02.2023. 23:16

Foto: Boris Matijašec

„S osvojena tri saborska mandata, mjestom župana i članom predsjedništva u proteklom desetljeću, HDZ Varaždinske županije ostvario je stabilnost i najbolje rezultate u svojoj povijesti.“

Središnja je to poruka koju je na 33. obljetnici stranke, u varaždinskoj areni, uputio Alen Runac, glavni tajnik županijskog HDZ-a. Nadovezujući se na njegove riječi, predsjednik stranke Andrej Plenković poručio je kako takvi rezultati HDZ-a u Varaždinskoj županiji, uz one ostvarene u centru Zagreba, potvrđuju politiku desnog centra, a takvu je - rekao je - trasirao Franjo Tuđman i prema rejtingu, jedna je od tri s najvećom podrškom u Europskoj uniji. Anđelko Stričak, dosad najdugovječniji predsjednik županijskog HDZ-a, najavio je borbu za još jedan mandat župana.

- Gradimo sustav jednakih šansi. I uoči ovog skupa razgovarali smo s premijerom, bitna nam je izgradnja STEM centra u sklopu Sveučilišta Sjever, kampus FOI-ja, ali tu ne namjeravamo stati. Odlučili smo se mijenjati horizont i pripremamo 50 investicija koje će mijenjati život Varaždinske županije. Da li će to sve biti moguće započeti u ovom mandatu? Sigurno neće, ali zato ćemo osvojiti i drugi. Ako netko smatra da je to preambiciozno, pozivam ga da se pokuša staviti u poziciju naših bojovnika u ratu ili neka pogleda film 'Glave dolje, ruke na leđa' – poručio je.

'Odgovorni Marković i Čačić'

Stričak je članstvo pozvao na ponovni angažman, počevši od predstojećih izbora u Varaždinu, a Damir Habijan u tom pogledu poslao je poruku:

- Marković i Čačić odbili su prijedloge kojima smo mogli izbjeći izbore. Odgovornost je sada na njima, dok mi na izbore gledamo kao na priliku da građani dobiju stabilnu vlast koja neće kalkulirati prilikom donošenja teških odluka i koja će, koristeći vertikalu, rješavati nagomilane probleme.

Pozdravljeni HNS, HSLS...

Na skupu su pozdravljeni predstavnici HNS-a, HSLS-a, HSU-a i Ivana Čehoka, a Plenković je zaključio kako su tri temeljna cilja Vlade u korelaciji s potencijalima Varaždinske županije, kakve pružaju, primjerice, FOI kada je riječ o digitalizaciji ili pak Bukotermal kada je riječ o obnovljivim izvorima energije.

- Ovdje ste sa znanstvenog i obrazovnog aspekta prepoznali prioritetne teme budućnosti, od umjetne inteligencije do viskokih tehnologija koje će naše gospodarstvo učiniti još konkurentnijim – zaključio je premijer.

Komentari